Ръководителят на европейския клон на Световната здравна организация (СЗО) Ханс

...
Ръководителят на европейския клон на Световната здравна организация (СЗО) Ханс
Коментари Харесай

СЗО: Коронавирусът вероятно ще премине от пандемия в ендемия, ако се научим да живеем с него

Ръководителят на европейския клон на Световната здравна организация (СЗО) Ханс Клуге съобщи, че краят на пандемията от ковид зависи от това какъв брой бързо целият свят „ се научи да живее “ с инфекцията.

„ Веднага щом здравните системи спрат да бъдат претрупани, броят на хоспитализациите и смъртните случаи от COVID-19 ще намалее, а също по този начин ще стане допустимо да се дават и други медицински услуги в цялостен размер, както беше преди – тогава може би пандемията ще се обърне в ендемичнa ", сподели той, представен от La Vanguardia.

Медицинското значение на думата ендемия е непрекъснато битие на заразна болест в избран район или страна.

Клуге акцентира, че една от главните спънки да се бави пандемичния край е застоя на имунизациите в някои страни, както и неоправданото намаляване на превантивните ограничения.

Според СЗО броят на инфектираните с ковид в международен мащаб е надхвърлил 250 милиона. Сега най-трудната обстановка се развива в Съединени американски щати, Индия, Бразилия и Англия, а Русия е на пето място.

Ваксинацията остава най-надеждният метод за отбрана против ковид , акцентират от здравната организация. И припомнят, че по-голямата част от пациентите в лечебните заведения са неимунизирани. В края на септември СЗО разгласи връзката на смъртността от SARS-CoV-2 с отхвърли от превантивна имунизация.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР