Ръководителят на бунтовническите наемнически сили Вагнер ще напусне Русия и

...
Ръководителят на бунтовническите наемнически сили Вагнер ще напусне Русия и
Коментари Харесай

Пригожин отива в Беларус без опасност от повдигане на обвинения

Ръководителят на бунтовническите наемнически сили " Вагнер " ще напусне Русия и няма да му бъдат повдигнати обвинявания, откакто анулира настъплението на войските си.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков удостовери, че съветските управляващи ще прекратят наказателното дело против Пригожин и че той ще замине за Беларус. Песков благодари на Лукашенко за ролята му в посредничеството при сключването на договорката с " висшата цел да се избегне клане ".

Това облекчи най-сериозната рецесия в сигурността на Русия от десетилетия за в този момент.

Напрежението сред ръководителя на " Вагнер " и Кремъл стигна до пика си презизминалото денонощие, когато хората на Пригожин превзеха основен щаб на армията в Ростов, а по-късно се насочиха на север, с цел да заплашат Москва.

Малко преди ръководителят на паравоенната формация " Вагнер " да разгласи отстъплението си, украинският президент Володимир Зеленски сподели, че походът е разкрил слабостта на Кремъл и е " посочил на всички съветски бандити, наемници, олигарси ", че е елементарно да се завладяват съветски градове " и евентуално арсенали ".

Като мина на съветски език в постоянното си видеообръщение Зеленски съобщи, че " индивидът в Кремъл " е " доста изплашен ". По думите му слабостта на Русия е явна:

" Днес светът видя, че господарите на Русия не управляват нищо. Абсолютно нищо. Тотален безпорядък. Пълна липса на каквато и да било предвидимост. И това се случва на съветска територия, която е цялостна с оръжия. В Кремъл са способни да осъществят какъвто и да било гнет и нелепост, само че не могат да обезпечат и 1% от нужния надзор. Те са действителният проблем ".

В обръщението си Зеленски още веднъж насочи апели към Запада да достави Украйна с изтребители Ф-16 и тактически балистични ракети.

Междувременно украинският външен министър Дмитро Кулеба сподели, че Киев е концентриран върху контраофанзивата. Според заместник-министърът на защитата Хана Маляр украинските войски са почнали нахлуване по няколко посоки и са отбелязали прогрес. Руските сили към опустошения Бахмут са били отблъснати.

Продължават яростните боеве в Южна Украйна.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР