Съпредседедателят на Продължаваме промяната Кирил Петков отговори на обвиненията в

...
Съпредседедателят на Продължаваме промяната Кирил Петков отговори на обвиненията в
Коментари Харесай

Петков разкри връзки на Атанас Русев с Пашата и видя предварителен сценарий в скандала около Корал

Съпредседедателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков отговори на обвиняванията в абсурда с хипотетичните подправени подписи и счита, че той е проведен по " прелиминарен сюжет ".

В неделя проверяващият уебсайт " Биволъ " разгласява публикация, в която се твърди, че преди три години Кирил Петков е станал длъжностен министър на стопанската система с фалшифицирани документи. Той е напуснал управлението на неправителствената организация " Да Запазим Корал ", защото по закон няма право да съвместява министерския пост с място в управителни препоръки. Той обаче е направил това с подадени документи, за които се твърди, че са формирани с подправено пълномощие от ръководителя на сдружението Атанас Русев. Сигналът за това идва от самия Русев.

Петков показва в своя обява във Фейсбук, че сигналът на Русев е " задействан " по прелиминарен сюжет тъкмо в този миг и пита: " кой е действително Атанас Русев и на чии ползи служи? ".

Съпредседателят на Политическа партия твърди, че Русев има връзки с предприемача Румен Николов-Пашата - прочут като един от създателите на силовата незаконна формация от 90-те СИК. Петков схванал за тях през февруари 2022 година, когато като министър председател дава на тогавашния основен прокурор Иван Гешев лист с 19 души, за които има доказателства за присъединяване в корупционни и други незаконни схеми. Сред имената бяха и тези на водача на ГЕРБ Бойко Борисов и депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

" В листата е и Румен Николов-Пашата - една от водещите фигури на СИК, другар и съучастник в доста инициативи на Бойко Борисов. В същия ден, в който описът е подаден на прокуратурата от мен и Лена Бориславова, същият този Атанас Русев... ми звъни сърдит и ми споделя, че не е трябвало да поставям Пашата в моя лист ", споделя той.

Петков показва, че в същия ден, в който описът бил предаден на прокуратурата от него и Лена Бориславова, Русев звъннал " сърдит " на татко му и споделил по какъв начин Пашата не би трябвало да бъде в листата.

Само няколко минути по-късно Русев отговори на обвиняванията със собствен пост във Фейсбук. Той написа, че сигналът му за евентуалните подправени документи, подадени от Петков и Лена Бориславова, нямат нищо общо с " Пашата " и заплашва, че е подготвен да съди съпредседателя на " Продължаваме промяната ".

" Опитите ти да лъжеш и да клеветиш, че нашата реакция от Корал за твоите беззакония има нещо общо с " Пашата ", ми дават учредения да ти заведа едно отлично дело за клюка. Ние реагираме по закон, тъй като всяко бездействия от страна на сдружението и персонално от моя страна би означавало съучастничество към това закононарушение, което не може да допуснем ", написа ръководителят на неправителствената организация.

Последва и реакция на проверяващия уебсайт " Биволъ ", в която се споделя, че публицистите не познават Пашата и знаят за него единствено по линия на следствията им за престъпното минало на Буда.

" Опитите на Кирил Петков да ръси гнусни оскърбителен опорки и безумни, неуместни внушения издават нервността и безсилието от това, че беше разкрита незаконната скица, с която е влезнал в политиката ", пишат от " Биволъ ".

В изявление пред bTV журналистът от " Биволъ " Асен Йорданов и Атанас Русев обявиха, че персонално Лена Бориславова от " Продължаваме промяната " е фалшифицирала подписите и документите.

" Участието на Лена Бориславова се потвърждава по неопровергаем метод посредством метаданните на файловете, които публично са входирани в Агенцията по вписванията. Подписите са сканирани, има подписи, които са отрязани. По метаданните излизат съставители на файлове от тази поредност Лена Бориславова и нейният сътрудник Никола Минчев. По това време те са били сътрудници в една адвокатска фирма ", сподели Йорданов.

По думите му метаданните имат неповторим код, които демонстрират точното време, в което документът е бил култивиран. Русев и Йорданов знаели за случая още от времето, когато Петков е бил министър председател. Това била и повода да разкриват тази информация тъкмо в този момент преди да стартира предизборната акция.

" Когато установихме това нещо, единият човек беше министър председател, а другият беше началник на политическия му кабинет. Знаете по какъв начин се работи в тази страна ", добави Русев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР