Ръководителят на американската неправителствена организация „Коалиция за по-безопасна мрежа“ и

...
Ръководителят на американската неправителствена организация „Коалиция за по-безопасна мрежа“ и
Коментари Харесай

В САЩ искат да премахнат Telegram от Google Play

Ръководителят на американската неправителствена организация „ Коалиция за по-безопасна мрежа “ и някогашен дипломат на Съединени американски щати в Мароко Марк Гинсбърг заведе дело против корпорацията с искане тя да отстрани Telegram от магазина си с приложения Гугъл Play , съобщи БГНЕС, цитирайки ТАСС.

Гинсбърг твърди, че Telegram се употребява за разпространяването на закани и съгласуваност на насилническите дейности на расистка основа, по-конкретно преди полагането на клетва от новия президент и след убийството в Минеаполис на афроамериканеца Джордж Флойд от бял служител на реда.

„ не подхваща никакви дейности против Telegram, сходни на дейностите против услугата за микроблогинг, с цел да принуди Telegram да усъвършенства своята политика на модериране на наличието “, се показва в желае, който е представен от организация „ Блумбърг “.

беше отстранен от магазините за мобилни приложения на Apple и Гугъл поради неговата хипотетична роля при координирането и подстрекаването на протестите в Съединени американски щати на 6 януари, когато беше атакуван Капитолия.

На 17 януари „ Коалицията за по-сигурна мрежа “ към този момент заведе подобен иск против компанията.

Основателят на Telegram Павел Дуров съобщи предходната седмица, че модераторите на месинджъра са блокирали стотици обществени апели към принуждение по време на безредиците в Съединени американски щати.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР