Ръководителят и основател на финтех компанията Revolut Николай Сторонски се

...
Ръководителят и основател на финтех компанията Revolut Николай Сторонски се
Коментари Харесай

Основателят на Revolut се отказа от руското си гражданство

Ръководителят и създател на финтех компанията Revolut Николай Сторонски се е отказал от съветското си поданство, оповестяват The Telegraph и Forbes, базирайки се на представител на компанията, съобщи.

" Ник се отхвърли от съветското си поданство преди известно време ", цитира Forbes представител на Revolut. Компанията не показва аргументи за това решение, като означи единствено, че Сторонски има английско поданство.

The Telegraph напомня, че бащата на предприемача Николай Сторонски-старши, основен изпълнителен шеф на " Газпром промгаз ", попадна под украински наказания през октомври, и отбелязва, че Сторонски-младши е " в мъчно състояние ": той обществено подлага на критика съветското държавно управление от началото на войната, а също по този начин сътвори офис в Дубай, с цел да устоя украински и съветски чиновници.

Сторонски основава стартъпа Revolut през 2015 година дружно с украинеца Влад Яценко. След експлоадирането на войната Сторонски прикани за неотложно преустановяване на военните дейности и съобщи, че Revolut ще даде опция на клиентите си да създадат дарения за Червения кръст в Украйна.

Сторонски е четвъртият предприемач, който се отхвърля от съветско поданство. Преди него това направиха предприемачът и вложител от Силициевата котловина Юрий Милнер, създателят на капиталовата компания Freedom Finance Тимур Турлов и роденият в Ереван Рубен Варданян, който реши да се реалокира в Нагорни Карабах.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР