Ръководителката на румънската делегация на песенния конкурс Евровизия“ Юлияна Марчук

...
Ръководителката на румънската делегация на песенния конкурс Евровизия“ Юлияна Марчук
Коментари Харесай

Евровизия: 12-те точки от Румъния за Молдова са отишли при Украйна |

Ръководителката на румънската делегация на песенния конкурс „ Евровизия “ Юлияна Марчук съобщи в неделя вечерта пред публичната телевизия ТеВеРе (TVR), че 12-те точки, които страната е дала за песента на Молдова, са отишли за тази на Украйна, която стана победител в състезанието. Марчук уточни, че все още Румъния не знае за какво се е случило това и увери, че работата на журито в Букурещ е била в сходство с разпоредбите на Европейския съюз за радио и телевизия (ЕСРТ), откъдето чака отговор за обстановката, заяви Българска телеграфна агенция.

с доста безапелационна преднина и даже промяна в резултата надали би трансформирал крайния понебител.

Юлияна Марчук уточни, че едвам по време на финала на " Евровизия " в събота вечерта телевизионният продуцент Лиана Дамян, която е отговаряла за журито, е забелязала несъответствия с протокола, изпратен до ЕСРТ предходния ден, и че резултатите на профилираното жури в студиото в Букурещ не са били взети поради.

Ръководителката на румънската делегация на " Евровизия " сподели, че по време на подготовките в Торино, които са включвали и подготовка на оповестяването на точките, Европейският съюз за радио и телевизия (ЕСРТ) " не е дал никакъв знак, че нещо не е наред “ с вота на Румъния. По думите й в Букурещ са били спазени всички правила, наложени от ЕСРТ, в това число наличието на нотариус. Марчук изясни, че членовете на журито не са можели да поддържат връзка между тях и всеки от тях е подписвал личния си лист, а в края не са виждали общия резултат на журито. „ Не знаем какъв е казусът с това жури ", уточни ръководителката на румънската делегация.

Румънската телевизия осведоми, че Европейският съюз за радио и телевизия е изпратил писмо до страните, участващи във финала на " Евровизия ", че след подготовките за втория полуфинал на състезанието е разкрил някои " нередовни модели на гласоподаване " от журитата на шест страни без обаче да ги посочва. За да съблюдава инструкциите за гласоподаване в състезанието, ЕСРТ „ е работил със своя сътрудник по гласуването, с цел да пресметна заместващ общ резултат за всяка от въпросните страни както за втория полуфинал, по този начин и за огромния край (изчислен въз основа на резултатите на други страни с сходен вот) ", се споделя в известие на ЕСРТ, представено от румънската телевизия ТеВеРе.

Екипът на румънската телевизия с изненада научил по време на огромния край, че оценката на румънското жури не е взета поради при изчисляването на крайното класиране. Организаторите на състезанието са я анулирали и са присъдили " различен набор от точки на участниците във финала от името на журито “ на Румъния, уточни ТеВеРе в прессъобщение, в което означи, че „ разпоредбите са били изменени по време на играта, без участниците да бъдат осведомени авансово “.

Ръководителката на румънската делегация на „ Евровизия “ Юлияна Марчук сподели, че едвам в събота вечерта е бил получен имейл от ЕСРТ, откакто румънският продуцент е изискал уточнения. " Не сме получавали никакво публично известие за съмнения, свързани с втория полуфинал, съмнения, които са изложени в този бюлетин, получен едвам късно вечерта по време на журирането. Този имейл беше получен към 30 минути откакто нашият продуцент изиска детайлности за това противоречие посредством телефонно позвъняване. Така разбрахме, че 12-те точки, присъдени на Молдова, са били присъдени от нас на Украйна ", съобщи Марчук. Тя сподели, че още в неделя сутринта е поискала формален отговор от ЕСРТ по отношение на тази обстановка, само че към момента не е получила отговор.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР