В духа на 24 май Фондация АЛЕГРА изненадва с 20

...
В духа на 24 май Фондация АЛЕГРА изненадва с 20
Коментари Харесай

Класически подарък в духа на празника на духовността

В духа на 24 май Фондация АЛЕГРА изненадва с 20 процентно понижение на билетите за концертите от програмата на фестивал Allegra.

Може де зарадвате себе си или непосредствен човек, с който споделяте общ интерес и нужда от качествени музикални събития, с каквито е изпълнен календарът на юбилейното издание на фестивала.

От 15 до 31 май билетите са с 20 % понижение в духа на празничната атмосфера около отбелязването на 24 май - ден на българската култура и просвета и славянската книжовност.

От 6 до 22 юли София посреща водещи имена на класическата музикална сцена с богата стратегия от концерти и майсторски класове

За десета поредна година, Фестивал и Академия Алегра подвигат високо летвата за гения и положителния усет с амбициозна и богата стратегия, в която се включват водещи посетител звезди от международната сцена на класическата музика. Юбилейното издание на фестивала е същинско предизвикването освен за огромните експерти в жанра, за които Алегра е потвърдена територия за смели опити, само че и за основателя си, Петър Найденов, който надгражда елегантно ДНК-то на фестивала всяка година.

Разнообразната стратегия с забавни акценти и необикновени тандеми на сцена ще предизвика още веднъж меломаните да запазят в календарите дните, в които столицата ще вибрира на честотата на безконечната класика.

Десетгодишният празник на фестивал Алегра, който с горделивост застава на международната фестивална сцена на класическата музика, е мотив на родната музикална сцена да се показват творби на класическата музика, които са надалеч от клишетата и показват тънко необятността й. През годините екипът на Алегра трансформира участниците във фестивала и академията в една огромна фамилия, която споделя задачата и удоволствието от музиката. Приемствеността е посока, в която Алегра интегрира освен концертната стратегия, само че и модулите в майсторските класове на академията.

В продължение на 10 дни публиката ще се наслаждения на многообразие от музика, обхващаща целия набор на класиката- от дует, квартет, октет, до камерен и симфоничен оркестър и от Хайдн, през Моцарт, Бетовен до Глазунов, Курт Вайл, Корнголд, Пиацола и Майлс Дейвис.

За повече информация, вижте формалния уеб страница на фестивала и профилите му в обществената мрежа:

Билети за концертите на фестивал Allegra може да намерите на

, на касата на зала България, както и на

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР