Ръководителката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предупреди Италия

...
Ръководителката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предупреди Италия
Коментари Харесай

Скандал! Изказване на Урсула фон дер Лайен за Италия разгневи Салвини

Ръководителката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предизвести Италия с последици, в случай че се отклони от демократичните правила, предадоха международните организации. Това бе възприето като съвсем незавоалирана опасност към крайнодесните партии в десния избирателен блок, който се чака да победи на изборите в Италия в неделя.

По време на изявление в Принстънския университет Фон Дер Лайен съобщи, че в случай че което и да е демократично държавно управление изрази предпочитание да работи с Европейска комисия, то двете страни ще работят дружно. " Но в случай че нещата се насочат в сложна посока, ние имаме средства за деяние ", добави тя и напомни случаите с Полша и Унгария.

" Какво е това, опасност ли е? ", разяснява в Туитър водачът на крайнодясната партия " Лига " Матео Салвини. " Уважение към свободния, либерален и суверен избор на италианския народ ", добави той.

" Това беше една долна опасност. Едно нежелано навлизане. Тази госпожа съставлява всички европейци, заплатата ѝ се заплаща от всички нас и това беше отвратителна и арогантна опасност ", съобщи още той.

Салвини добави, че депутатите от партията му в Европейския парламент ще внесат искане за избор на съмнение на Фон дер Лайен.

" В неделя италианците гласоподават, а не бюрократите от Брюксел, в случай че аз бях ръководител на Европейската комисия, аз щях да бъда по-обезпокоен за енергийните сметки ", сподели Салвини.

Говорейки за Италия и споменавайки Унгария и Полша, Фон Дер Лайен явно визираше рекомендацията на Европейска комисия комисия да се суспендира изплащането на Унгария на 7,5 милиарда евро от европейските средства за възобновяване на стопанската система след пандемията. Европейска комисия предложи това поради незадоволителни старания на Унгария в битката с корупцията.

Европейска комисия вкара сходни финансови наказания преди две години в отговор на това, което съгласно нея е еднакво на подкопаване на демокрацията в Полша и Унгария.

По мотив изявлението на Фон дер Лайен за Италия Ерик Мамер, представителят на Европейска комисия, съобщи, че тя не е желала да се меси в италианската политика. " Тя акцентира ролята на Европейска комисия като поръчител на европейските контракти във връзка с върховенството на закона ".

Мамер бе запитан и за изявленията на Берлускони по отношение на офанзивата на Путин в Украйна. Той сподели, че няма коментар по тях.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР