Ръководителите на центровете за разработка, аутсорсинг или споделени услуги са

...
Ръководителите на центровете за разработка, аутсорсинг или споделени услуги са
Коментари Харесай

Топ мениджърите с най-високи заплати в България

Ръководителите на центровете за разработка, аутсорсинг или споделени услуги са топ мениджърите с най-висока годишна закрепена заплата в България.

В тази група главно попадат управителни фрагменти от софтуерния отрасъл, финансовия бранш и този на услугите. Месечните заплати на този вид бизнес водачи постоянно надвишават 16 хиляди лв., след налози – отчетлива разлика по отношение на идната група „ Управител/CEO на комерсиална компания “, която взима приблизително към 14 хиляди лв. чисто на месец.

Това сочат резултатите от последното изследване на Българската Екзекютив Сърч Асоциация (БЕСА). Организацията следи от близо трендовете на пазара на труда у нас от гледната точка на водачите на фирмите и макар че няма рекламация за представителност, нейното проучване хвърля известна изясненост по тематиката.

Една от най-търсените функции през последната година се оказва „ Директор на Завод/мениджър на цех “, като аргументите за това варират от смяната в макроикономическата среда, през геополитическото напрежение, до скъсяването на веригите за доставки.

Това прави позицията високо платена, само че ножицата е необятна. Възнагражденията на този вид ръководители започват от 6-7 хиляди лв. и може да надвиши 14 хиляди лв. чисто на месец.

Надграждане на уменията

Най-голям блян към актуализиране на профила и търсените пълномощия се следи при финансовите ръководители, като се ускорява фокусът върху дълготрайното обмисляне, основано на работа със сюжети, модели за разбор на данни, трансформиране и автоматизиране на процеси. Затова и междинното месечно заплащане при тези бизнес водачи бележи сериозен скок като доближава 10 800 лв. на месец.

Показателен за затвърждаването на финансовите шефове като стратегически сътрудник на бизнеса е фактът, че заплащането надскача равнището на обичайно по-високите заплати на ИТ шефовете, показват от БЕСА.

При маркетинг функциите също е налице търсене на все по-стратегически умения – визионерство, основаване на бранд, препозициониране.

С развиването на технологиите и промяната на поколенията до неотдавна фокусът падаше върху по-тактически, цифрови функции. Сега още веднъж се появява потребността от стратегически, широкоспектърни експерти, чиято съществена цел е търсене на нов метод към нова публика, която комуникира по нови канали и с нови послания. Затова и респондентите, които заемат управителни позиции в маркетинга, взимат хонорари в границите на 9200 лв. чисто на месец.

Възнагражденията на комерсиалните шефове, на собствен ред, нарастват по-отчетливо в последната година като постоянно изпреварват в заплащането своите сътрудници от HR отделите, които всекидневно са по-търсени и растежът на възнагражденията им е по-осезаем. При тези две управителни функции заплащането се изравнява в период към 10 хиляди лв..
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР