Ръководителите на криптоиндустрията определят движението на цената на Bitcoin като

...
Ръководителите на криптоиндустрията определят движението на цената на Bitcoin като
Коментари Харесай

Бичият поход на Bitcoin – може ли криптовалута №1 да надхвърли $100 хил.

Ръководителите на криптоиндустрията дефинират придвижването на цената на Bitcoin като нов „ бичи поход “, а от ден на ден от тях плануват нови исторически върхове за криптовалута №1 през 2024 година, написа CNBC.

Bitcoin набъбна с повече от 120% през тази година, като мнозина са оптимистично настроени за това, че растежът ще продължи и през 2024 година

" Имам възприятието, че 2023 година беше година, в която да се подготвим за бичия поход, който занапред следва. Но настроенията са доста обнадеждаващи за 2024 и 25 година ", споделя Паскал Готие, основен изпълнителен шеф на Ledger.

Последният рекорден връх на цифровата валута от близо 69 000 $ беше доближат през ноември 2021 година Оттогава насам криптоиндустрията беше наранена от голям брой проблеми - от срив на токени и планове до банкрути и наказателни процеси. FTX да вземем за пример, в миналото една от най-големите тържища в света, се срина, като нейният създател е изправен пред над 100 години затвор, откакто беше приет за отговорен по седем обвинявания в престъпна машинация.

Междувременно шефът на Binance Чанпенг Джао се призна за отговорен по наказателни обвинявания и се отдръпна от поста основен изпълнителен шеф на компанията като част от съглашение за 4,3 милиарда $ с Министерството на правораздаването на Съединени американски щати.

А в този момент мнозина в сектора считат, че приключването на двете каузи може да постави завършек на проблемите, които изтезават криптопазара.

" Смятам, че откакто приключим със спекулативната фаза, с която съгласно мен съвсем сме завършили, тогава ще можем да се заемем с същински планове, които да се концентрират върху технологията и проблемите, които може тя да реши, а не просто да имаме гигантско цифрово казино, в което хората да търгуват ", показва Дейвид Маркъс, основен изпълнителен шеф на Lightspark, в изявление за CNBC.

Маркъс, някогашен началник на несполучливия план за стейбълкойн Diem на Фейсбук, в този момент работи върху технология за възстановяване на блокчейна на Bitcon като разплащателна мрежа.

След като проблемите на бранша са зад тила му, вложителите се концентрират върху два аспекта, които могат да доведат до позитивно развиване. Първото от тях е възходящото неспокойствие, че скоро може да бъде утвърден борсово търгуван фонд за Bitcoin или ETF. Това би могло да притегли по-големи обичайни вложители, които преди не желаеха да припарват до криптовалутите.

" Мисля, че това, което ETF в действителност значи, е, че Bitcoin става действителна валута, а това е, което хората чакаха ", споделя Готие.

Второто развиване е намаляването на размера на Bitcoin на половина, което се прави на всеки четири години и е планувано за май 2024 година Това е миг, в който добиващите, които са субекти, поддържащи блокчейн мрежата на криптовалута №1, получават на половина по-ниски хонорари за работата си. Това лимитира предлагането (очаква се един ден да има единствено 21 милиона токена) и постоянно е фактор за ново рали.

" Редица участници на пазара чакат бичи растеж известно време след намаляването, само че поради новините за ETF е доста допустимо да имаме растеж преди този момент. Това би могло да докара до огромен скок на цената ", изяснява Виджай Аяр, вицепрезидент на интернационалните пазари в борсата за криптовалути CoinDCX.

Биткойн на 100 000 $?

Подкрепени от тези процеси, към този момент се появяват и някои в действителност смели прогнози за 2024 година

Началото слага Standard Chartered предходната седмица, когато повтаря мнението си от април, че цената на Bitcoin ще доближи 100 000 $ до края на 2024 година Банката декларира, че това ще бъде провокирано от утвържденията на голям брой ETF-и.

Подобна цена би означавала почти 160% растеж по отношение на днешна дата.

Matrixport, компания за криптофинансови услуги, също предвижда, че Bitcoin ще доближи 63 140 $ до април 2024 година и 125 000 $ до края на идната година.

" Въз основа на нашия инфлационен модел се чака макросредата да остане мощен попътен вятър за криптовалутите. Очаква се още един спад на инфлацията, което ще подтикне Федералния запас евентуално да инициира понижаване на лихвените проценти ", се споделя в позицията на Matrixport. " В комбиниране с геополитическите подводни течения тази здравословна доза парична поддръжка би трябвало да тласне Bitcoin към нови върхове през 2024 година "

Много коментатори виждат в облекчаването на паричната политика поддръжка за криптовалута №1, която се преглежда като рисков актив. В същото време някои считат, че тя е самобитен " сигурен кей ", в който се влагат пари по време на геополитически спорове.

На въпроса дали Bitcoin ще доближи 100 000 $ през 2024 година, Готие дава отговор " може би ", само че отхвърля да даде точна прогноза за цената.

" Това, което виждаме, са мощни основи ", прибавя той.

Айяр на собствен ред декларира, че цената на Bitcoin се " консолидира " под " основното равнище " от 38 000 $, само че откакто това равнище бъде преодоляно, той може да се повиши до идната граница сред 45 000 и 48 000 $.

Въпреки това специалистът предизвестява, че ралито, което значително е построено върху упованията за утвърждение на ETF, може да се провали, в случай че продуктът още веднъж бъде отритнат от регулаторните органи.

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР