Ракетата носител и капсулата за пасажери успешно достигнаха височина от

...
Ракетата носител и капсулата за пасажери успешно достигнаха височина от
Коментари Харесай

Blue Origin успешно изстреля и приземи ракетата New Shepard

Ракетата притежател и капсулата за пасажери сполучливо доближиха височина от 106,9 км, след което кацнаха в Тексас. Компанията Blue Origin на Джеф Безос извърши къса задача по поръчка на НАСА. В бъдеще ракетата New Shepard ще бъде употребена за превозване на астронавти и галактически туристи .

Това бе първият полет на New Shepard за 2019 година. Ракетата притежател изведе кораба за пасажери на височина 106,9 км. Тази височина се смята за границата на космоса – това е линията на Карман, до която ще доближават галактическите туристи.

След като корабът се отдели от ракетата притежател, двата детайла на New Shepard кацнаха на територията на западен Тексас, където Blue Origin тества своите планове. Всички стадии по изстрелването и кацането бяха показани непосредствено в YouTube, което е напълно нетипично за Безос. Обикновено тези задачи не се оповестяват и единствено по-късно се разгласяват къси клипове.



Мисията NS-10 продължи едвам 10 минути и 15 секунди. Толкова ще не престават и екскурзиите в космоса, билетите за които Blue Origin има намерение да стартира да продава още тази година.

„Кацането на ракетата и кораба бяха сполучливи. Но от позиция на сигурността, системата още не е подготвена да транспортира пасажери“ – завиха представители на компанията.



Видеото демонстрира, че приземяването на капсулата става с парашути и към този момент не може да се каже, че е меко.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР