Рак на щитовидната жлеза, болест на Паркинсон, проказа, инсулт. Това

...
Рак на щитовидната жлеза, болест на Паркинсон, проказа, инсулт. Това
Коментари Харесай

Конспирации около състоянието на Путин повдигат въпроса кой би го заменил

Рак на щитовидната жлеза, болест на Паркинсон, проказа, инсулт. Това са единствено някои от недоказаните болести, от които се приказва, че страда Владимир Путин през последните години.

През седмицата Кремъл даже трябваше да разяснява клюки, че президентът е получил сърдечен арест, заявявайки, че той се намира в чудесно здраве.

Преди ден пък неизвестен канал в приложението за известия Telegram разгласява информацията, че Путин е мъртъв.

Нещо повече – в обявата се твърдеше, че от Кремъл са „ задействали “ двойник на президента, а до момента в който тялото му е в моргата, управляващите обмислят каква да е „ бъдещата орис “ на лекарите, станали очевидци на последните минути от живота му.

Световните конспирации към здравословното положение на съветския водач неизбежно повдигат въпроси за бъдещето на Русия и за това кой би го заменил след края на ръководството му, без значение дали той ще настъпи по политически или по здравословни аргументи, написа The Indipendent.

Фамилията

За разлика от други образци в историята, в фамилията на Путин няма претенденти за негово заместници, а за връзките им с президента са известни малко детайлности.

Изключително загадъчен по отношение на персоналния си живот, 30-годишният му брак със стюардесата Людмила Шкребнева приключи с бракоразвод през 2013 година на фона на спекулации за извънбрачната му връзка с бившаата гимнастичка Алина Кабаева.

Макар да не е известно какъв брой деца е основал след разпадането на брака си, Путин има две дъщери от Шкребнева - Мария Воронцова на 36 години и Катерина Тихонова на 35 години.

Нито една от тях не взе участие в политиката, а татко им отхвърля да назове обществено даже имената на внуците си: " Работата е там, че не желая да порастват като принцове, а като естествени хора. ", дава отговор на репортерски въпрос преди време Путин.

По време на едно от редките си персонални изявленията през 2015 година той споделя за дъщерите си: " Дъщерите ми живеят в Русия и са учили единствено в Русия, гордея се с тях. Говорят свободно три непознати езика. "

Михаил Мишустин

Ако Путин почине или ненадейно се отдръпна, Съветът на федерацията на Русия има 14 дни, с цел да свика предварителни президентски избори.

Ако той не предприеме дейности, Централната изборна комисия ще ги насрочи, а министър-председателят Михаил Мишустин ще извършва краткотрайно длъжността президент. Някои обаче считат, че е малко евентуално да заеме поста, поради неналичието на утвърждение измежду вътрешния кръг на Путин.

Според BBC Мишустин е имал " нежеланата задача да избави стопанската система, само че няма думата " за руско-украинската война, като източници, близки до Кремъл, настояват, че той не е знаел за желанията на Путин за пълномащабна инвазия.

Дмитрий Медведев

Известен като един от най-близките съдружници на Путин, Дмитрий Медведев е спряган за един от евентуалните му наследници.

Той заемаше поста на президент от 2008 до 2012 година, преди да се отдръпна, което по-късно беше разкрито като авансово уговорена договорка.

Смятан от Запада за сдържан глас в Кремъл, той си завоюва репутацията на неприятното ченге на Путин, наричайки украинците " хлебарки " и отправяйки все по-войнствени закани, свързани с нуклеарни оръжия. "

Бившият професор по право заемаше длъжността министър-председател от 2012 до 2020 година, преди да стане заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия.

С течение на годините обаче се счита, че подчинената му роля под управлението на Путин е отслабила личната му дарба да консолидира властта измежду съветския хайлайф.

Сергей Кириенко

Сред другите имена, които се загатват за управителния пост, е Сергей Кириенко, първи заместник-началник на Генералния щаб от 2016 година и прочут като член на най-близкото обграждане на Путин.

От присъединяване му в новоприсъединените украински територии излиза наяве, че той има всекидневен достъп до президента и поддържа положителни връзки с всички основни играчи измежду политическия хайлайф на Русия.

Въпреки това, множеството специалисти отхвърлят възможностите му в миналото да излезе на напред във времето в съветската политика и споделят, че е по-добре да остане   " подмолен " оператор.

Сергей Шойгу

Като се имат поради неуспехите при войната в Украйна, Сергей Шойгу към този момент не е евентуален избор да бъде разгласен за правоприемник на Путин, макар позицията му на един от най-влиятелните хора в Русия.

Министърът на защитата в миналото беше определен за най-популярния политик след Путин и е известно, че е непосредствен с водача, като постоянно прекарват летните ваканции дружно.

" Той към момента се употребява със относително висока социална поддръжка и доверие, и е свръхестествен подмолен оператор. Дните, в които можеше да стане президент, са отминали, само че като придворен към момента е в действителност авторитетен. ", разяснява анализаторът доктор Галеоти пред английското издание.

Николай Патрушев

Секретарят на Съвета за сигурност на Русия познава Путин още от времето, когато са работили дружно в Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и е главен пълководец за нахлуването в Украйна през 2014 и 2022 година

Съобщава се, че 71-годишният Патрушев е " една от дребното фигури, в които Путин се вслушва ", а за сина му Дмитрий също се приказва като за евентуален правоприемник поради позицията му на министър на земеделието.

Сред ругите оферти са кметът на Москва Сергей Собянин, някогашният телохранител Алексей Дюмин и началникът на щаба Дмитрий Козак.

" Ще би трябвало да е някой, който да може да сътвори коалиция, който да е в положение да бъде допустим както за технократите, по този начин и за елита на сигурността ", споделя доктор Галеоти. " Доста евентуално е да не е някой от най-големите точно заради нуждата от коалиция ".

" Мисля, че в действителност съветската система ще се оправи с рецесията много бързо и стремглаво, и ще забележим идващия политически хайлайф, който ще се стреми да постави завършек на войната в Украйна и на борбата със Запада. Путин евентуално ще се трансформира в изкупителна жертва за всичко, което не е наред ", добавя в умозаключение анализаторът.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР