Рафаел Надал спечели втора титла от Откритото първенство на Австралия,

...
Рафаел Надал спечели втора титла от Откритото първенство на Австралия,
Коментари Харесай

ИСТОРИЧЕСКО: Рафаел Надал е шампионът на Аустрелиън Оупън

Рафаел Надал завоюва втора купа от Откритото състезание на Австралия, откакто победи руснака Даниил Медведев с 2-6, 6-7(5), 6-4, 6-4, 7-5 във финала на шампионата в Мелбърн.

По този метод Надал стигна до рекордна 21-а купа от Големия шлем и изпревари огромните си противници Роджър Федерер и Новак Джокович, които имат по 20.

Медведев пък за втора поредна година остава без трофей, откакто през предходната загуби от сърина, който през тази не беше позволен да взе участие след голям скандал с локалните управляващи поради коронавирус ограниченията и влизането му в страната с погрешен документ.

" Преди месец и половина не знаех дали още веднъж ще може да играят тенис, а в този момент съм тук с този трофей. Не можете да си визиите какъв брой доста значи това за мен. Благодаря на почитателите за невероятната поддръжка и любовта. Това е един от най-емоционалните мачове в кариерата ми, да имам такава голяма поддръжка в тези три седмици ще остане с мен до края на живота ми, тъй че огромни благодарности ". Това показа Рафаел Надал, откакто завоюва втората си купа от Мелбърн.

Във финала на шампионата през днешния ден Рафа надделя руснака Даниил Медведев в пет сета, откакто през последната половина година се възстановяваше от травма и тенис кариерата му бе под въпрос. " Това е тежък миг за Даниил. Ти си необикновен първенец, аз съм бил в твоята позиция няколко пъти, само че нямам подозрение, че ти ще спечелиш този трофей няколко пъти в кариерата си. Поздравявам те, ти си необикновен. Това бе един от най-емоционалните мачове в кариерата ми, за мен е чест да споделям корта с теб ", сподели Надал на церемонията по награждаването.

" Не мога да благодаря задоволително на целия ми щаб, фамилията ми, също и на тези, които не са тук. В тежките моменти вие бяхте до мен, с цел да ме подкрепяте. Без вас нищо от това нямаше да бъде допустимо. Не желая да пропусна никой, който прави този шампионат вероятен. Преди месец и половина си мислех, че това може би ще е последният Аустрелиън Оупън, само че в този момент съм цялостен с сила. Не мога да опиша страстите си, само че ще дам всичко от себе си, с цел да се върна тук ", добави той.

Вижте спиращия дъха миг на успеха:

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР