Радостта на кабинета от решението на парламента, с които бяха

...
Радостта на кабинета от решението на парламента, с които бяха
Коментари Харесай

Лена с уроци по справедливост. Какво каза за Борисов?

Радостта на кабинета от решението на Народното събрание, с които бяха закрити профилираните съд и прокуратура, изрази Лена Бориславова, шеф на кабинета на премиера Кирил Петков.

Закриването на профилираните съд и прокуратура е първа и решителна крачка, доведена до дъно в правосъдната промяна. Днешното решение на Народното събрание е мощен и явен сигнал за целите на ръководството. Закрива се една неефективна и основана неправилно конструкция. Занапред чакаме по-бързо правораздаване, с по-добре издържани импортирани обвинителни актове и разглеждане в съд, разяснява Бориславова.

И изясни какви оттук насетне са упованията на изпълнителната власт от правораздаването в България.

Друга добра вест от през днешния ден е стартиралата активност на работната група, изготвяща промени в законодателството по отношение на механизма за търсене на отговорност от основния прокурор, означи Бориславова.

Според нея решителни стъпки ще бъдат направени и с промени в Закона за защита на конкуренцията по отношение на управлението на Комисия за защита на конкуренцията - органът, който трябваше да се оправи с цените на горивата, които изкуствено се завишават и да следи дали не се появява далавера с цените на хранителни артикули.

Бориславова разяснява и решението на Софийския областен съд от четвъртък, с което карцерът на някогашния министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов беше разгласен за противозаконен.

Органите на реда са работили в границите на своите пълномощия, чакаме произнасянето на втора инстанция, сподели Бориславова.

Радвам се, че моряците от кораба „ Царевна “ са в сигурност и пътуват към домовете си. Премиерът Кирил Петков персонално беседва няколкократно с техни близки, с цел да ги осведоми за положението им и за опциите за евакуация. Работеше се по разнообразни разновидности за евакуация, като всички варианти бяха отворени, тъй че една от тях да сработи, разяснява още Бориславова.

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР