Радостна новина за феновете на плуването от източна София. Басейн

...
Радостна новина за феновете на плуването от източна София. Басейн
Коментари Харесай

Чудо! Пускат отново басейн Академика

Радостна вест за почитателите на плуването от източна София. Басейн " Академика " ще стартира работа от понеделник, научи OFFNews. Той беше затворен за ремонт предишния юни, а след това стартира ходене  по тъгите.

Обновяването трябваше да завърши за 3 месеца. Но беше удължено с още 3. А след това стартира познатият филм " пускат го другия месец ". Така ремонтът, почнал при кабинета " Борисов 2 ", мина през този на Герджиков, с цел да приключи при третото държавно управление на Бойко Борисов.

Все отново с година забавяне басейнът, прочут на столичани като  " Малкият Академик " зад Плиска, ще одобри още веднъж плувци. През лятото работата беше изцяло замряла, парите поизхарчени и няколко роми строители се мотаеха за цвят.

Трябва да се признае, че работата живна след ревизия на министър Красен Кралев, който се изнервил очевидно от гледката, споделиха присъстващи. И наредил до 15 септември басейнът да бъде пуснат. Е, с месец забавяне заповедта е изпълнена, само че и на това би трябвало да бъдем удовлетворени. При година очакване!

Безкрайният ремонт за близо 1 милион лв. лиши хиляди софиянци и студенти от опция да спортуват. На басейна упражняват куп детски групи, клубове. Редовни часове по физическо организират няколко от огромните университети, а и жителите на близките квартали постоянно го употребяват.

Многобройните фенове на плуването се питат дали е допустимо и огромното знамение - страната да си оправи плувен комплекс " Червено знаме ". Той е издигнат за Европейското през 1985 година, когато Таня Богомилова ни зарадва с купа.



Закритият басейн е развалина от доста години. Откритият, който радваше столичани през лятото, също пустее. Той беше даден преди 6 години при ръководството на министър  Свилен Нейков по аренда на.... състезателен клуб по съвременен петобой от Ихтиман! Забележително!

Хотелът също е с катанец, макар че има неповторимо състояние и след построяването на " Арена Армеец " може да работи със стабилен потенциал.

Но! Спортистите, които още употребяват зали в комплекса, са уверени, че заличаването е целеустремено, защото някой си е заплюл терена за градежи на бизнес центрове. Хора спирали с коли и правели фотоси и замервания, без да се показват защо работят.

" Цяла източна София ще станем тлъсти предприемачи в офиси, а децата ни няма да има къде да спортуват ", майтапят се принудително в квартала.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР