Русенецът Теодор Цветков ще плува 72 часа без прекъсване в

...
Русенецът Теодор Цветков ще плува 72 часа без прекъсване в
Коментари Харесай

Русенец ще плува 72 часа без прекъсване в езеро -

Русенецът Теодор Цветков ще плува 72 часа без спиране в езерото в лесопарка " Липник " край дунавския град. Началото на маратона ще бъде сложено на 11 август тази година, оповестиха от кметството в Русе.

Идеята на Теодор Цветков е да покаже безграничната воля на човек и опциите на неговото тяло във водата. Популяризирането на езерото в лесопарка също е една от задачите на плувеца, защото след три години то ще бъде хазаин на Световното състезание за драконови лодки.

За да реализира концепцията си, на Теодор му са нужни 8000 лв.. Основна част от средствата ще употребява за подготовка, хранителни добавки и апарат за възобновяване.

Община Русе може да отдели 3000 лв., а на свое съвещание през днешния ден Общинският съвет одобри с цялостно единогласие финансовата поддръжка.

От кметството напомнят, че това е поредна самодейност на младия русенец - през предишното лято Цветков приключи на второ място в ултра маратона " Самара Лука " в Русия. Тогава той плува 181 км в река Самара в поддръжка на международната идея за справяне с световното стопляне.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР