Радослав Янков отпадна на осминафиналите в паралелния гигантски слалом на

...
Радослав Янков отпадна на осминафиналите в паралелния гигантски слалом на
Коментари Харесай

Радослав Янков отпадна на осминафинал в сноуборда

Радослав Янков отпадна на осминафиналите в паралелния великански слалом на Зимнитe олимпийски игри в Пекин. Той влезе 15-и от квалификациите и беше отстранен от втория в пресявките Бенямин Карл (Австрия).

Българинът се спусна без основни неточности по трасето, само че в последна сметка отстъпи с 36 стотни на олимпийския вицешампион от " Ванкувър 2010 " и повторен международен отличник в дисциплината.

Янков въпреки всичко записа най-хубавото си показване на Олимпиада при третото си присъединяване. Той за първи път съумя да преодолее квалификациите, а до момента най-предното му класиране беше 19-о място - " Пьончан 2018 ".

Преди осминафиналното си втурване българинът съобщи пред Българска телеграфна агенция, че е извършил " задачата най-малко ". Той изрази удовлетворение, че влезнал във втората фаза на конкуренцията.

" Рецептата за бързо каране тук е да си доста добре съсредоточен върху това, което правиш, да запомниш доста добре трасето и да си оптимално мобилизиран да пуснеш борда и да вземеш максимума ", сподели Янков.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР