Рачешките ролца са един от любимите продукти на дамите на

...
Рачешките ролца са един от любимите продукти на дамите на
Коментари Харесай

Истината за рачешките ролца

Рачешките ролца са един от обичаните артикули на дамите на диета. Те са идеална добавка във всяка салата и от тях не се пълнее. Панирани, те са прелестен ордьовър.

Върху етикета на рачешките ролца обаче написа “сурими ”. Какво значи това, не излиза наяве, по тази причина от време на време потребителите се отхвърлят от покупката. Всъщност “сурими ” е замразено и смляно рибно филе, от което са извлечени непотребната влага, мазнините и ферментите. За изработката му се употребява най-често филе от бяла риба.

От рачешките ролца може да се подготви и по-сложен ордьовър, да вземем за пример пълнени ролца. Но за тази цел са нужни специфични ролца, които могат да бъдат развити, намазани с плънка и завити още веднъж. Идеално предястие, което става за минути, са топчетата с заряд от рачешки ролца.

Ролцата се настъргват, смесват се с майонеза, от тази примес се вършат топчета. Вътре се пъхва маслинка и топчето се панира в настъгран кашкавал.

Ако след размразяването рачешките ролца са трошливи и сухи, това значи, че съдържат прекомерно доста нишесте и брашно, с цел да се направи спестовност от рибното филе. Нишестето е належащо за качествените ролца, тъй като то е свързващ детайл. Съдържанието му обаче не би трябвало да надвишава 10 %, в противоположен случай вместо вкусно еластично ролце в устата си ще усетите безвкусна трошлива маса.

Висококачествените ролца се ароматизират с дестилат от месото на тихоокеански раци, а алената си коричка дължат на натурални оцветители. Ако на етикета не написа, че оцветителят е естествен, това приказва за по-ниското качество на продукта.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР