Работодателските организации настояват да бъдат възстановени преговорите с Газпром и

...
Работодателските организации настояват да бъдат възстановени преговорите с Газпром и
Коментари Харесай

Нинова пикае газ! Радев – също!

Работодателските организации упорстват да бъдат възобновени договарянията с „ Газпром ” и да се възобновят доставките на газ. Предлагаме до възобновяване на доставките – да се постави таван или да се замразят цените на газа на настоящата им стойност, Предлагаме оскъпяването, което ще пристигна от различните доставки да се поеме от страната. Трябва да бъдат удължени и обезщетенията за ток за бизнеса.

Това съобщи на брифинг вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова след среща с петте най-големи работодателски организации.

От това, което се случва със прекъсването на доставките на газ, сме обезпокоени. Предлагаме да спасим българската национална стопанска система и промишленост, да запазим работните места на хората, да им осигурим прилични приходи и да предприемем ограничения, които да не помпат инфлацията, а да я понижават, акцентира Нинова.

Преди нея от Испания изпищя и президентът Румен Радев.

Изпълнителната власт би трябвало по този начин да решат казуса с газа, че цената за българския консуматор и промишленост да бъде най-ниска. Ще се търсят решения физически да получим газ от другаде. Цинично е в енергийно най-бедната страна в Европейски Съюз да кажат, че ще намерим различен метод и ще плащаме по-скъпо. Някои хора са на ръба и не могат да заплащат по-скъпо.

Това съобщи Радев.

Двамата пропутиновски политици – още веднъж в общ хор.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР