Работодателските организации изпратиха отворено писмо до премиера Кирил Петков и

...
Работодателските организации изпратиха отворено писмо до премиера Кирил Петков и
Коментари Харесай

Работодателските организации с отворено писмо до премиера - искат незабавна среща

Работодателските организации изпратиха отворено писмо до премиера Кирил Петков и до вицепремиера и министър на финансите Асен Василев. За следващ път, те упорстват за среща с държавното управление, на която да бъдат начертани съответни ограничения за справяне с рецесията, подбудена от непрекъснатото повишаване на цената на електрическата енергия и на природния газ за небитовите консуматори.

В писмото се споделя:

" Много пъти към този момент представителните организации на работодателите на национално ниво изпращат претенции до Вас за среща, по време на която да обсъдим действени решения за превъзмогване на рецесията - към цената на електрическата енергия и на цената на природния газ за небитовите консуматори, която става все по-драматична и заплашва българските предприятия със прекъсване на работа, загуба на работни места, сериозен растеж на цените вместо на приходите и всеобщо обедняване. За страдание, нямаме нито отговор, нито планувана среща.

Многократно предупредихме, че препоръчаните ограничения от страна на държавното управление не са работещи на фона на обстановката с цената на природния газ и електрическата сила в конкурентни на България стопански системи. Схемата за компенсиране на разноските на небитовите консуматори за употребяваната от тях електрическа сила с таван в размер на 30% от действителната пазарна цена обезсмисля заявката, че ще бъдат обезщетени 75% от разликата сред действителната пазарна цена за м. юли т. година (185,59 лева./MWh) и действителната пазарна цена за съответния месец при цени над 300 лв.. При цена 800 лв. да вземем за пример, каквато среднодневна цена към този момент сме имали, компенсацията ще се ограничи до 240 лв., а ще останат дейно за заплащане невъзможните 560 лв. за мегаватчас. При такава картина доста първоешелонни и структуроопределящи предприятия ще лимитират и поетапно спрат работа.

С сегашното писмо към Вас се обръщат за следващ път всички национално представителни работодателски организации с гледище за образуване на незабавна среща с Вас, на която в незабавен порядък да се обясни зародилата извънредно рискова за стопанската система и обществения мир обстановка.

Призоваваме Ви за оптималната експедитивност, централизация и координация в дейностите на държавните институции в неотложен и градивен разговор с нас, защото имаме вяра, че единствено по този метод може да бъдат открити решения. Ние не желаеме да водим разговор през медиите ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР