През тази година курортът Св. св. Константин и Елена започва

...
През тази година курортът Св. св. Константин и Елена започва
Коментари Харесай

Бизнесмен от най-стария морски курорт в България: Премахваме олинклузива!

През тази година курортът " Св. св. Константин и Елена " стартира да притегля посетители от Близкия Изток и Китай, сподели за Българска телеграфна агенция комерсиалният шеф на едноименното дружество Любомир Стамболийски.

" Св. св. Константин и Елена " е първият морски курорт в България и този месец означи 116-та си годишнина

По думите му макар провокациите управлението на комплекса посреща сезона с положително въодушевление. По традиция курортът ще разчита най-вече на българските посетители. Той е желан и от румънци, германци, поляци и чехи.

През тази година опитваме да развиваме и нови пазари, добави Стамболийски. Той посочи, че през зимата в курорта са отсядали групи от Испания, Франция и Швейцария, които ще дойдат още веднъж през лятото.

" Това са посетители, които избират обходния туризъм, а освен съответно прекарване, те обикалят и посещават разнообразни забележителности ", изясни Стамболийски.

" През тази година започваме и смяна на концепциите в курорта ", сподели още Стамболийски.

По думите му двата петзвездни хотела отстраняват олинклузива за това лято и ползват модела на нощувка със закуска или нощувка със закуска и вечеря.

" Има търсене за тези артикули, а нашето предпочитание е да успеем да изведем туристите от хотелите и те да се възползват от заобикалящата ги прекарвания, заведения за хранене, места за развлечения ", изясни комерсиалният шеф на сдружението.

Като съществено предизвикателство Стамболийски уточни обезпечаването на личен състав, като акцентира, че това не е проблем единствено на курорта, а на целия отрасъл. Той посочи, че комплексът притегля фрагменти главно от Киргизстан.

" Някои от хората работят към този момент за трети сезон при нас, част от тях научиха български, което значи, че им харесва тук и ние сме добър шеф ", уточни Стамболийски.

" За превъзмогването на рецесията с фрагментите той разяснява, че това би трябвало да бъде общонационално изпитание. Този проблем не може да се позволи единствено от туристическия отрасъл, тъй като към този момент е забележим и в доста други браншове ", уточни Стамболийски.

Той добави, че през тази година измененията в наредбата за визовите служащи са били съответна първа стъпка, само че са краткосрочно решение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР