Работодателите се подготвят за най-високия годишен скок на заплатите от

...
Работодателите се подготвят за най-високия годишен скок на заплатите от
Коментари Харесай

Работодателите в САЩ планират рекорден ръст на заплатите през 2023 г.

Работодателите се приготвят за най-високия годишен скок на заплатите от 15 година Те имат намерение да усилят бюджетите си за заплати с 4,6% през 2023 година Това сочи последното интернационално изследване на консултантската компания Willis Towers Watson, в което са взели присъединяване 1550 американски работодатели, заяви CNN.

Голяма част от компаниите приписват огромния скок на бюджета за заплати на два фактора - инфлацията и стегнатия пазар на труда.

При главната инфлация в Съединени американски щати, която към момента е 7,7%, всяко покачване, което служителят получава под тези равнища, на процедура значи, че той ще печели по-малко, тъй като заплатата му няма да купи толкоз доста.

Често това, което фирмите чакат да платят повече за дадена година, и това, което в последна сметка заплащат, се разграничават според от пазарните условия. Тази година да вземем за пример 70% от организациите, интервюирани от Willis Towers Watson, споделиха, че са похарчили повече, в сравнение с в началото са възнамерявали. Като цяло работодателите в последна сметка са похарчили с 4,2% повече за заплати тази година, в сравнение с през 2021 година

С какъв брой ще се усилят заплатите?

Работодателите имат намерение да подходят по няколко метода, с цел да усилят заплатите на чиновниците си през 2023 година

21% ще преоценят общия си пакет от хонорари, с цел да си подсигуряват, че ще задържат чиновниците.

17% ще покачат цените, а 12% възнамеряват и 12% преструктуриране и понижаване на броя на чиновниците.

Самото систематизиране на покачването на заплатите се чака да бъде неравномерно. Някои служащи ще получат доста по-висок растеж на месечното заплащане по отношение на междинното. Той ще зависи от няколко фактора - показване и настоящата пазарна оценка на работната позиция.

Очаква се новите закони за бистрота на заплащането в Съединени американски щати да усилят натиска за актуализация.

И както постоянно, тези, чиито умения са най-търсени, евентуално ще получат най-голямо нарастване на заплатите, сподели Каролина Валенсия, вицепрезидент на отдел “Човешки запаси ” в Gartner. По думите й, някои чиновници ще получат несъразмерен дял от нарастването на бюджета за заплатите, защото са сложни за наемане като фрагменти.

Gartner чака още по-големи нараствания на заплатите през идната година. Тяхното изследване измежду работодатели, извършено през септември и октомври, откри, че организациите в Северна Америка чакат да предложат нарастване на заплатите със приблизително 7%.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР