Работници от Румъния прииждат със самолети във Великобритания на фона

...
Работници от Румъния прииждат със самолети във Великобритания на фона
Коментари Харесай

Румънците ни изпревариха в британските ферми

Работници от Румъния прииждат със самолети във Англия на фона на рецесията за набиране на сезонни служащи в селското стопанство, оповестиха английски медии, представени от БНР.

Специални чартърни полети се реализират от Букурещ с по този начин нужните служащи за английските ферми, които са на път да изгубят реколтата си от ранни летни плодове и зеленчуци поради пандемията от ковид.

Има информация, че един аероплан към този момент е кацнал на летище „ Станстед “ през вчерашния ден следобяд, различен се чака през днешния ден със 150 души на борда. Първият полет е бил поръчан от един от най-големите производители на артикули за салата. Матю Партън, началник на самолетна компания съобщи, че тя е предложила услугите си за още 6 полета за разнообразни ферми през идващите седмици, което значи към 450 служащи в помощ на решение на казуса с дефицита на храни.

„ Гардиън “ написа, че Румъния е вдигнала възбраната за пътуването в чужбина на сезонни служащи и самолетната компания е почнала превозването на служащи в Германия преди три седмици.

Англия последва Германия откакто на апела на министъра на околната среда Джордж Юстъс към британците да оказват помощ в селското стопанство не се отзоваха задоволително хора.

Браншът има потребност от към 90 хиляди служащи, идващи главно от Източна Европа, в това число доста българи. Въпреки че интерес към апела на министъра в началото демонстрираха 35 хиляди британци, единствено 5 500 са се явили на изявление.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР