Работници от пътно-строителни фирми излязоха на протест, защото не са

...
Работници от пътно-строителни фирми излязоха на протест, защото не са
Коментари Харесай

Строителни работници на протест за заплати. Министърът: Платено е

Работници от пътно-строителни компании излязоха на митинг, тъй като не са си получавали заплатите от 2 месеца. По думите им, страната е натрупала отговорности към изпълнителите на планове - градеж на автомагистрали. Те упорстват за неотложно погашение на дължимите суми. Протестиращите желаят и проект за развиване на Републиканската пътна мрежа, заяви Нова тв.

От сектора упорстват още да бъдат възобновени дейностите по поддържане на пътищата в страната. 

„ Работя като строител от 15 години. Бавят ни заплатите. Трябва да ми бъдат изплатени към 3000 лева ”, описа строителят Величко Илиев.

Протестиращите споделиха, че им се постанова да теглят заеми, с цел да живеят обикновено.

В студиото на Нова тв бе министърът на районното развиване Виолета Комитова. Тя изиска да знае от коя компания са протестиращите, тъй като някои от тях са получили парите си предплатено. След като стана ясно, че хората са от " Автомагистрали ", Комитова сподели, че на компанията е платено предплатено. И хората би трябвало да си потърсят неизплатените заплати от работодателите. Министърът даде обещание да изпрати контракта с Автомагистрали на Нова тв, с цел да се види обществено какви средства е разплатила страната на компанията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР