Работните мравки с порастването променят своята професия. До тези заключения

...
Работните мравки с порастването променят своята професия. До тези заключения
Коментари Харесай

Mравките сменят професията си с напредване на възрастта [ВИДЕО]

Работните мравки с порастването трансформират своята " специалност ". До тези изводи доближиха швейцарски откриватели от Университета в Лозана, изучавайки мравките в шестгодишен план, оповестява Daily Mail.

Изследователите са маркирали всяка мравка в 6 колонии и гледали придвижванията им с компютър. За наблюдаване е била употребена и камера, която в продължение на шест седмици снимала. Станала ясно, че мравките служащи са разграничени в три обществени групи.

Мравките, които се грижели за царицата и потомството й били млади. По-възрастните мравки са били ангажирани в почистването на колонията. А мравките в третата група, нормално най-старите, са отговаряли за намирането на храна отвън мравуняка.

" Това е много сложна задача - да се маркират всички мравки. ПРодължителността на живота на мравките е към година. Така че ние успяхме да проследим живота на всяка мравка, разяснява професор Лоран Келер.

" Открихме, също по този начин, че мравките основно взаимодействат с служащите от своята група. Дори в случай че входа в мравуняка се намирал покрай този на другите групи.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР