Работните места, свързани с Bitcoin, са най-бързо развиващата се категория

...
Работните места, свързани с Bitcoin, са най-бързо развиващата се категория
Коментари Харесай

Професиите, свързани с Bitcoin - новият хит на пазара на труда

Работните места, свързани с Bitcoin, са най-бързо разрастващата се категория длъжности на интернационалната платформа за намиране на работа Freelancer.

Позициите, свързани с криптовалутата, означават големия растеж от 82% през третото тримесечие. Периодичният доклад на компанията наблюдава водещите трендове в онлайн специалностите въз основа на обявите на платформата Freelancer.com.

" Хората стартират да работят като фрийлансъри, с цел да проектират нови типове криптовалути ", съобщи пред CNBC Мат Бари, изпълнителен шеф на Freelancer.

Едно от най-търсените умения е способността да ръководи в началото предложение на монети - когато нова цифрова валута се продава за пръв път на външни спекуланти в опит да се набере финансиране.

Според Freelancer, работодателите търсят и хора, които да основават нови криптовалути и да пишат оферти за технологии, употребяващи блокчейн, структурата на данните, която стана известна около Bitcoin.

Броят на работните места в свързаната с криптографията област се усилва с 59% през третото тримесечие.

Популярността на bitcoin претърпя възходи и падения през последните години, само че виртуалната валута означи многократни рекордни високи стойности през последните месеци, надхвърляйки 6300 $.

Freelancer.com записва повече от 480 000 нови работни места през третото тримесечие и има над 12 млн. работни места досега и общо 25 млн. консуматори, съгласно компанията.

Най-търсените умения от фирмите са: Adobe InDesign, 3D дизайн, изобретателен дизайн, притежаване на програмния уеб език HTML5 и платформата за електронна търговия и умения за работа с платформата за електронна търговия WooCommerce.

В обществените медии доминират офертите за работа на позиции, свързани с Фейсбук, Instagram и Snapchat, изпреварвайки Twitter, Pinterest и Гугъл Plus.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР