Все повече служители по света предпочитат гъвкавостта и държат на

...
Все повече служители по света предпочитат гъвкавостта и държат на
Коментари Харесай

Над €150 на час: Най-търсените работни позиции за дистанционна работа

Все повече чиновници по света избират гъвкавостта и държат на балансa сред работата и персоналния си живот. С повишаването на търсенето на квалифицирани фрагменти се усилват високоплатените благоприятни условия за работа на свободна процедура. Според последните изследвания на Upwork, броят на експертите, работещи на свободна процедура в Съединени американски щати, доближава исторически връх през 2023 година, като се усилва до 64 милиона души, или 38% от работната мощ, оповестява CNBC.

" Компаниите от ден на ден разчитат на фрийлансъри, с цел да спестят от разноски за личен състав и недвижими парцели за офиси ", разяснява Йоав Хорнунг, началник на отдел " Иновации " във Fiverr. Много от тези работни места, основани на планове, могат да бъдат с шестцифрени хонорари.

Броят на самостоятелните служащи, които печелят 100 000 $ или повече годишно, е повишен с 53% сред 2021 и 2023 година, съгласно отчет на MBO Partners, снабдител на бек-офис услуги за самостоятелни служащи.
 Снимка 536811
Източник:

Но услугите, за които фирмите наемат такива чиновници, непрестанно се трансформират. За да помогне на работещите на свободна процедура да намерят най-хубавите благоприятни условия, Freelancer.com дефинира пет най-търсени специалности въз основа на над 250 000 разгласи, оповестени в неговата база данни сред януари и март 2024-а година.
 Кои са 10-те топ дестинации за цифрови номади по света
Кои са 10-те топ дестинации за цифрови номади по света

Съседка на България е в челната тройка

Работни позиции, подобаващи за " хоум офис " и със възнаграждение до над $100 на час:
Програмиране - приблизително възнаграждение на час: 250 долара Разработване и ръководство на електронна търговия - приблизително възнаграждение на час: 250 долара Транскрибиране - приблизително възнаграждение на час: 200 долара Графичен дизайн - приблизително възнаграждение на час: 140 долара Творческо писане - приблизително възнаграждение на час: 140 долара
" Макар че кодирането, програмирането и други механически специалности от дълго време са търсени услуги на свободна процедура, през последните месеци търсенето на реализатори в региона на електронната търговия " експлодира ", споделя Себастиан Сиселес, интернационален вицепрезидент на Freelancer.com.

Световният пазар на електронната търговия непрестанно нараства през последните няколко години - наклонност, която се форсира по време на пандемията, когато от ден на ден компании трябваше да преминат към онлайн бизнес. Това провокира търсене на други услуги на свободна процедура, свързани с ръководство на уеб сайтове за електронна търговия, дизайн на потребителски интерфейс и копирайтинг.
 Работата, за която се заплаща до 250 $ на час, не се изисква тапия и е отдалечена
Работата, за която се заплаща до 250 $ на час, не се изисква тапия и е отдалечена

Очаква се броят на работните места за маркетолозите да нарасне с 6,6%
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР