Работи се по законопроект, който да уреди последиците от санкциите

...
Работи се по законопроект, който да уреди последиците от санкциите
Коментари Харесай

Кирил Петков: ДПС се е фокусирало върху правата на г-н Пеевски

Работи се по законопроект, който да уреди последствията от глобите по световния закон „ Магнитски “. Това разгласи министър председателят Кирил Петков, който разяснява, че вместо върху проблемите в страната, Движение за права и свободи се е фокусирало върху правата на депутата си Делян Пеевски.

„ Аз виждам, че господин Карадайъ от всичките проблеми на България се е фокусирал върху правата на господин Пеевски и хората, свързани с него. Знам, че е приоритет и се създава, само че съгласно мен при всичките тези рецесии да изберете тематика номер едно – правата на господин Пеевски, има нещо необичайно “.

Вчера Върховният административен съд разгласи за оскъдни елементи от акта на Министерския съвет, обвързван със глобите по закона „ Магнитски “.

Така на процедура съдът разгласи за незначително решението на служебното държавно управление да сътвори „ черен лист “, в който влизат освен глобените за корупция, само че и свързани с тях лица и компании.

Миналото лято Национална агенция за приходите разгласява имената на 64 компании, откакто администрацията на американския президент Джо Байдън разгласи, че постанова наказания на шестима българи, измежду които и Делян Пеевски. 

Кирил Петков отхвърли и обвиняванията на Движение за права и свободи, че е забъркан в скица за разпределяне на българско поданство против вложения . Той беше безапелационен, че практиката на така наречен златни паспорти ще бъде прекратена, тъй като е порочна, а хванатите в нарушаване ще бъдат осъдени с цялата суровост на закона.

„ Едно нещо, което дадох обещание в Европейската комисия на последните ми визити – тези златни паспорти, краят им безусловно изрично ще пристигна в най-късо време. Това беше един от огромните проблеми – и за Шенген съгласно мен, и за отпадането визовия режим със Съединени американски щати. Просто тези златни паспорти са един недостатък, който ние приоритизираме да го премахнем – от до.

Аз съм сигурен, че към тези златни паспорти има корупция и доста се надявам, че проверяващите органи ще влязат в огромен подробност в това, тъй като българската страна оттук насетне би трябвало да има репутацията на една европейска страна, а не за някакъв вход на някакви незаконни хора, които си пътуват по някакъв метод достъп до европейския пазар и до Европейски Съюз.

Едновременно с това мога да ви подсигурявам, че всеки който е забъркан в тези златни паспорти и ние успеем да го хванем, ще бъде изправен пред цялата суровост на закона. “

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР