Qualcomm обяви, че е сключила споразумение с Apple за доставка

...
Qualcomm обяви, че е сключила споразумение с Apple за доставка
Коментари Харесай

Apple подновява споразумението си с Qualcomm за доставка на чипове за iPhone

Qualcomm разгласи, че е сключила съглашение с Apple за доставка на 5G модеми за смарт телефоните на компанията, които ще бъдат пуснати на пазара през идващите три години. Предходната договорка за доставка на чипове, подписана през 2019 година, изтича през тази година, като се очакваше тазгодишните телефони на американската компания да са последните, употребяващи чиповете на Qualcomm.

Според новото съглашение Qualcomm ще " доставя Snapdragon 5G Modem-RF системи за стартирането на пазара на смарт телефони през 2024 година, 2025 година и 2026 година " Qualcomm не е разкрила каква е цената на съглашението с Apple, само че е декларирала, че изискванията са сходни с предходното.

В понеделник Qualcomm добави, че във финансовите си прогнози планува, че до 2026 година единствено една пета от iPhone ще употребяват нейни чипове. През 2021 година компанията към този момент направи сходна прогноза по отношение на бизнеса си с Apple до 2023 година, само че всички iPhone 14, пуснати на пазара предходната година, използваха нейни модеми, написа Reuters. Според данни, събрани от Bloomberg, производителят на iPhone е най-големият клиент на Qualcomm и дава отговор за 22.3% от приходите на компанията.
Забавяне на модемите наApple
През последните няколко години Apple се пробва да сътвори лични модеми, с които да размени чиповете на Qualcomm, като през 2019 година закупи бизнеса с чипове за смарт телефони на Intel. Някои анализатори чакаха модемите на Apple да бъдат подготвени за стартирането на iPhone през 2023 година, само че предходната година производителят на чипове разгласи, че ще даде модемите за " доста огромна част " от тях. По-рано тази година Bloomberg заяви, че Apple счита да достави личен модем в края на 2024 година или началото на 2025 година, само че в този момент наподобява, че ще би трябвало повече време преди да бъдат подготвени.
Реклама
Apple е постигнала по-голям триумф със личните си чипове, наречени Apple Silicon, с които през последните години размени процесорите на Intel в компютрите си Mac. Според осведомени, представени от Bloomberg при започване на годината, Apple също по този начин възнамерява да размени и основен чип, осигуряващ Wi-Fi и Bluetooth функционалност, създаван от Broadcom, със личен чип. Целта е това да се случи до 2025 година
Свързани публикации Apple и Microsoft в спор с Европейски Съюз за Закона за цифровите пазари 6 септември 2023, 10:17 Ще стават ли Big Tech все по-големи в ерата на AI? 11 август 2023, 06:37
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР