Пяната, която се образува при варенето на някои зеленчуци и

...
Пяната, която се образува при варенето на някои зеленчуци и
Коментари Харесай

Пяната при готвене на манджа

Пяната, която се образува при варенето на някои зеленчуци и месо не наподобява добре и множеството домакини се пробват да я отстранят, когато подготвят специфична вечеря.

В японската кухня, да вземем за пример, обирането на подалата се пяна от сваряването на месо в тенджерата за готвене е извънредно значимо, с цел да се сътвори една хубаво и чисто като бульон ядене. Това е спомагателна работа, само че тя е от основно значение за " рафинирания " усет и положителното показване на приготвеното меню.

Когато супата или бульонът са почнали да се варят, протеините, които се съдържат в употребяваните артикули, се втвърдяват и основават образуването на пяна, която се издига към повърхността.

Обикновено е белезникаво кафеникава на цвят и малко по-тежка като консистенция от останалата течност. Тя би трябвало да бъде отстранена допустимо най-бързо преди да заври изцяло, с цел да не се разнесе и смеси в бульона.

Ето по какъв начин се прави това: Трябва да се приготви фина цедилка от неръждаема стомана и съд, налят с вода, в който тя да се потапя. Когато супата стартира да завира, стойте над печката.

 Пяната при готвене на гозба

В момента, в който забележите надигащата се наслойка към повърхността, вземете приготвената цедилка и я дръжте в едната ръка, а с другата си подавайте купата с вода.

Започнете да загребвате пяната от бульона благодарение на цедката и откакто чистата течност се отцеди и в нея остане единствено пяната, я потопете в купата с вода, с цел да я измиете. След това продължете да обирате утайката по същия метод.

Когато отстраните по-голямата част от пяната, оставете ястието да къкри на по-бавен огън, тъй като варенето на по-силна температура ще провокира образуването на нова наслойка и нейното следващо разтваряне, което ще направи по-тъмен бульона.

Не е нужно той да бъде изцяло избистрен и с отстранена напълно мазна пяна- задоволително е да има един по-приятен тип. По същия метод може да бъде отстранена и пяна при готвенето на някои варива като фасул, леща, нахут.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР