Путин спря подаването на газ за България с едностранно нарушение

...
Путин спря подаването на газ за България с едностранно нарушение
Коментари Харесай

Лорер с първи думи за газа. Кого обвини

Путин спря подаването на газ за България с едностранно нарушаване на интернационален контракт – това срутва репутацията на страната му като снабдител на сила. По този метод министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер разяснява в обществените мрежи решението на „ Газпром “ да спре подаването на синьо гориво към България, предава bTV.

„ 12 години ГЕРБ работиха срещу енергийната самостоятелност на България – не приключиха интерконектора с Гърция, само че построиха експресно директния „ турски поток “ за съветски газ към Европа. Правителството на „ Продължаваме промяната “ работи интензивно с Гърция, Азербайджан и други районни сътрудници и ще преодолее тази взаимозависимост “, безапелационен беше Лорер.

Той засяга т.нар „ Балкански поток “, който беше приключен в бързи периоди по времето на кабинета „ Борисов 3 “. „ България е към този момент 100% енергийно самостоятелна, никой не може да ни стопира кранчето или да ни извива ръцете. Страната ни става незаобиколим фактор на газовата карта в Европа “, съобщи през март м.г. водачът на ГЕРБ и тогавашен министър-председател.

Въпреки казаното от Бойко Борисов тогава, България и досега разчита на 90% съветски газ, едвам през лятото ще стане подготвен интерконекторът с Гърция, а настоящето държавно управление разкри, че „ Булгаргаз “ дълго време се е отказал от цялостния размер азерски газ като различен източник.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР