Пустеещият леден континент Антарктида винаги е бил обгърнат от неразрешени

...
Пустеещият леден континент Антарктида винаги е бил обгърнат от неразрешени
Коментари Харесай

Антарктида крие тайнствен град

Пустеещият мразовит континент Антарктида постоянно е бил обхванат от неразрешени мистерии.

Известният американски полярен откривател, водач, и контраадмирал Ричард Бърд (1888 г.-1957 г.) е имал опция да води няколко сполучливи експедиции в този континент.

Налице са обаче добре обосновани догатки, че в хода на тези пътувания той се е сблъсквал с нещо извънредно изненадващо и озадачаващо.

Всичко се е случило по време на четвъртата експедиция, която се провела през лятото на 1946 година В нея взели участие повече от 4700 души: учени, инженери, военни специалисти.

 Леден Континент

Официално експедицията преследвала извънредно научни цели. Учените проучвали област в така наречен Нова Швабия (сега известна като земята на Кралица Мод).

По време на Втората Световна Война се прeдполага, че там германците са имали построена база " Оазис ", където съхранявали секрети оръжия. Според клюки там имало свръхзвукови летящи чинии!

Но и до момента държавното управление на Германия отхвърля и не дава информация за " тайното оръжие на нацистите в Антарктида ".

Дали адмирал Бърд не се е натъкнал на въпросната база Оазис. Още повече, че дал кодово име на своята експедиция " Скок ".

Което име незабавно асоциацира с отвесното политане и кацане на летящи чинии.

 Ледове Антарктида

Не е известно дали тъкмо това е намерил адмирал Бърд. Но в книга със мемоари от експедицията, оповестена от Амадео Джанини през 1959 година, две години след гибелта на адмирала, са разказани сензационни неща:

" Близо до полюса контраадмиралът обърна внимание на необичайно място, което сияеше първо в жълто, по-късно в алено и най-после в лилаво ", споделя Джанини.

Пред всички внезапно се ширнали гори, реки, пасища, мамути и... странни въздухоплавателни средства, които приличали на летящи чинии.

После пред изумените им погледи се появил и град със здания, като че ли изваяни от кристал. Термометърът почнал да се повишава фрапантно и спрял на зашеметяващите 23°С. И това на Южния полюс! Радио връзката със Земята се изгубила...

След като експедицията кацнала на земята, се оказало, че самолетът е изгорил 2750 литра горивото...

Предполага се, че след завръщането си адмирал Бърд е бил заставен да си мълчи за това, което видял. Властите открили непоколебим надзор над него до края на живота му.

Може би по тази причина Бърд в никакъв случай не е приказвал обществено за НЛО или връзки с други цивилизации, в нито една от книгите му няма признаци на сензационни открития.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР