Пусната на вода през 1943 г. като канадски военен кораб,

...
Пусната на вода през 1943 г. като канадски военен кораб,
Коментари Харесай

Скъпо, оскъдно, дръзко: Как се обличат богатите на луксозните си яхти

Пусната на вода през 1943 година като канадски боен транспортен съд, яхтата Christina O участва на десанта в Нормандия, преди да бъде закупена от гръцкия корабен магнат Аристотел Онасис и да се трансформира в круизен транспортен съд за наслаждение.

По-късно Елизабет Тейлър и Франк Синатра отпиват коктейли на бар-столовете от китова кожа, а Грейс Кели чества сватбата си с принц Рение през 1956 година, написа The  Wall Street Journal.

Днес яхтата е желана за отмора от милиардери, звезди от шоубизнеса, топ модели и кралски особи, които разпускат в първокласната конюнктура с техните антуражи по бикини.

може да бъде и ваша – против наем от към 800 000 $ на седмица.  

И в случай че към момента не сте били там, само че интериорът ви се коства прочут – несъмнено сте гледали шведския филм " Триъгълник на тъгата " и емблематичната сцена с всеобщо повръщане на палубата, снимана точно на въпросната яхта.

През съвсем стогодишното си корабоплаване в намерено море Christina O се трансформира в сцена на зрелищен фешън театър и стилова еволюция, добавя WSJ.

Когато през 60-те години на предишния век Джаки Кенеди (която по това време е в сантиментална връзка с Онасис) прекарва ваканциите си на яхтата, разхождайки се с копринени забрадки, рокли на Valentino и прилепнали панталони, тя трансформира плавателния съд в епицентър на елегантния жанр.

Днес там дефилират звезди с дизайнерски празненство дрехи, ефектни бански костюми и неподражаеми вечерни тоалети. Независимо от това дали са известни персони или елементарни фенове на яхтинга, стилът им постоянно е задоволително нищожен и фрапантен – по този начин, че да бъдат видяни от обикалящите в близост папараци.

Но когато става въпрос за яхтена мода, няма по какъв начин да не отбележим звездите на това лято – Джеф Безос и обичаната му Лорън Санчес, които през целия сезон бяха в центъра на вниманието с тяхната Koru, новата суперяхта за 500 млн. $. Двойката нееднократно беше снимана от папараците по бански, до момента в който събира слънчеви бани и тренира на борда на бижуто си.

На празненството по случай годежа им, Санчес носеше сребрист топ и минипола от Annie's Ibiza, лейбъл за ваканционно облекло, учреден на остров Ибиза през 2018 година, присъстващ в влиятелните бутици на съвсем всички пристанищни градове, обслужващи богати клиенти, които дебаркират с яхтите си.

През последните години яхтената мода се трансформира в процъфтяваща промишленост, като основните играчи (без изненада) са Монако и Кан. В тези градове има клонове на бутици от  водещи първокласни марки -  от Balenciaga до Chanel, през плажните сбирки на Gucci в Сен Тропе и Dior в Портофино.

Но за купувачи като Санчес същинската атракция е да открие бутици, профилирани в яхтената визия от самостоятелни дизайнери като Клио Пепиат и Силвия Чераси.

" Клиентите ни са доста взискателни ", споделя Валентина Аркучи от елитния бутик Blu на остров Капри. Ярки цветове и щампи, както и дълги рокли от марки като Daniela Gregis и Mimi Liberté са шлагер в яхтената мода за това лято, добавя тя.

Според Аркучи, клиентът от яхта " купува доста неща, само че постоянно бърза. Затова би трябвало да си бърз в продажбата. " И в това време – постоянно има още един бутик за посещаване и още една  вечеря, за която да се облечеш в новия си тоалет и да се щракнеш за селфи в обществените мрежи.

С крещящата копринена риза Casablanca на новогодишното си празненство предходната година, Джеф Безос катапултира екстравагантната френска марка до всеобщата публика единствено за една нощ.  

Нейният създател, Шараф Таджер счита, че това слага нов фокус към безгрижното яхтено всекидневие.

" Нашата коприна е изключително подобаваща за живота на яхти и празненствата, тъй като хората в действителност могат да бъдат себе си и да носят нещо, което е по-леко даже от тениска. В същото време е доста изтънчено и елегантно. ", добавя той.

Едно от рестриктивните мерки в модата на яхтите е, че обувките нормално не са позволени на борда.

Софи Крюнегард, дизайнер на костюмите за " Триъгълник на тъгата ", споделя, че когато изследва стила на яхтите,  вижда, че да вземем за пример в сериала " Наследници " заобикаля това стеснение, като заобикалят да снимат краката на персонажите в яхтените подиуми.

В последна сметка тя взема решение, че да покаже боси героите в прословутата сцена с капитанската вечеря, би било прекомерно необичайно и счита, че обувките могат да бъдат възприети като изключение за формалното събитие.

 

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР