Пускането в експлоатация на газопровода Северен поток 2 ще зависи

...
Пускането в експлоатация на газопровода Северен поток 2 ще зависи
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Русия използва газа за въздействие върху ЕС

Пускането в употреба на газопровода " Северен поток 2 " ще зависи от дейностите на Русия. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен в изявление за в. Ханделсблат.

" В тази остра рецесия всичко ще зависи от позицията на Русия. Руската федерация оказва боен напън върху Украйна и употребява газа като лост за влияние върху нас. Следователно " Северен поток 2 " не може да бъде изваден от санкционния лист - това е напълно ясно ", съобщи ръководителят на Европейска комисия.

" Подготвихме мощен и огромен пакет от финансови и стопански наказания. Той се простира от ограничение на достъпа до задграничен капитал до управление на износа на механически артикули. Тези ограничавания ще отслабят в допълнение съветската стопанска система ", съобщи фон дер Лайен.

" Разбира се, лицата от обкръжението на Путин и олигарсите могат да пострадат в огромна степен - от една страна, поради включването на персонални наказания, само че най-много поради финансовите и икономическите наказания, които приготвяме ", добави тя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР