Четиримесечните учения на НАТО близо до руските граници, наречени Непоколебим

...
Четиримесечните учения на НАТО близо до руските граници, наречени Непоколебим
Коментари Харесай

Мария Захарова: Ученията на НАТО близо до руските граници показват, че пактът се готви за потенциален конфликт с Русия

Четиримесечните учения на НАТО покрай съветските граници, наречени " Непоколебим бранител ", са доказателство, че пактът се готви за евентуален спор с Русия, сподели през днешния ден говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от Ройтерс.

Говорителката отхвърли отправените тази седмица от НАТО обвинявания, че Русия прави хибридни офанзиви против страните членки на пакта, като сподели, че това са " дезинформации ", ориентирани да отвлекат вниманието от дейностите на алианса.

НАТО е тази, която води хибридна война с Русия, подкрепяйки Украйна с оръжие, разследващи данни и финансови средства, уточни в изказване Захарова.

" Точно в този момент най-големите учения на НАТО след Студената война " Непоколебим бранител " се организират до границите на Русия. Според сюжета им съдружниците от пакта задействат против Русия всички принадлежности, в това число хибридни и стандартни оръжия ", добави говорителката.

" Налага се да приемем, че НАТО съществено се готви за евентуален спор с нас ", заключи Захарова.

Отношенията сред Русия и Запада са на най-ниското си ниво след началото на войната в Украйна през февруари 2022 година, показва Ройтерс.

Обявявайки началото на ученията през януари НАТО заяви, че в тях ще бъдат задействани 90 000 бойци и ще се отработва по какъв начин американските войски ще могат да подсилят защитата на съдружниците си от Източния фланг на пакта при положение на ескалация на спора в Украйна. Тези учения на алианса, които са най-големите от края на Студената война, ще завършат този месец, отбелязва Ройтерс.

Източник:БТА

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР