Пуешко с мед, черни трюфели и лимонова мащерка, с крем

...
Пуешко с мед, черни трюфели и лимонова мащерка, с крем
Коментари Харесай

Пуешко с мед, черни трюфели и лимонова мащерка

" Пуешко с мед, черни трюфели и лимонова мащерка, с крем от сладки картофи, жу сос и зелени смокини с индрише " е цялостното име на тази авторска рецепта на Стоян Кирин. Тя е част от специфичния план " Съвременна българска кухня " в " Дневник ", който показва 20 от най-хубавите готвачи на България и техни предписания. Повече заСтоян Кирин - тук, а за плана - в края на текста.

Отделете пуешкото филе от кожата и разделете на две равни елементи. Едната нарежете на ситни кубчета. Добавете сметаната, солта и пипера и блендирайте сместа до приемането на тънък фарс. Овкусете с мед и трюфели и по-късно намажете върху кожата. Прибавете останалото филе, овкусено със сол и пипер, и навийте на руло.

Вакуумирайте и пригответе sous-vide 45 минути на 63˚C. После запечатайте на тиган с масло и глазирайте с жу сос. Сладките картофи обелете и нарежете на дребни кубчета. Варете в подсолена вода. Когато са подготвени, прибавете сметана и пасирайте до приемане на крем.

Нарежете стерилизираните зелени смокини на резени. Глазирайте ги в касерол с масло и овкусете с индрише. Гарнирайте с пресни подправки.

Необходими артикули за 2 артикули

130 г пуешко филе с кожа
150 г сладки картофи (батат)
30 мл жу сос
30 г стерилизирани зелени смокини
30 мл готварска сметана
20 мл зехтин
10 г мед с черен трюфел
1 г лимонова мащерка
1 г индрише (барбароза)
1 г бял пипер
1 г сол

В " Съвременна българска кухня " всяка седмица в четвъртък ще ви срещаме с един от готвачите и ще публикуваме първата негова рецепта. В петък, събота и неделя ще излизат още три авторски оферти. Рецептите са от книгата на Илиан Илиев - " 20 български топ готвачи ". Тя е издадена от " Кактус " - издателството на Иван Манчев, по-популярен като началник Манчев (разговор с него четете тук).

Всичко, което би трябвало да знаете за: Съвременна българска кухня (87)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР