На галавечеря и тържествена церемония списание Бакхус раздадe наградите Ресторант

...
На галавечеря и тържествена церемония списание Бакхус раздадe наградите Ресторант
Коментари Харесай

Най-добрият ресторант за 2022 г. печели за втори път

На галавечеря и тържествена гала списание " Бакхус " раздадe премиите " Ресторант на годината Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino ". Големият победител е притежател на наградата за повторно. Това е софийският Niko`las 0/360 , който и през 2017 година

Домакин на церемонията на 23 март Военният клуб в София. На сцената бяха връчени призове в още 7 категории, като две от тях бяха нови - " Десерт " и " Ресторант на път ".

Тази година категориите за първи път са осем. Шест спортни, в това число новата категория " Десерт ", оценени от три разнообразни професионални журита, и две - " Ресторант на читателите " и " Ресторант на път ", определени след отворено за публиката и читателите ни гласоподаване.

В категорията " Авторски почерк " премията получи Esterhasi, за вино и питиета бе отличен, победител в " Мастър началник ", Ahora . Той е притежател на наградата за " Вкусно място ". За 2022 година в тази категория победител е Talents.

За дебют през 2022 година журито отличи Jazu , който предлага японска кухня. Варненската сладкарница " Лале " сграбчи премията в новата категория за десерт.

С гласуването си читателите отличиха измежду над 70 номинирани CUBO Рибарски. А в другата нова категория " Ресторант на път " измежду над 20 номинирани завоюва Come Prima в Банско.

За повторно статуетките са под формата на ръчно изрисувани керамични чинии, всяка със лична идея за съответната категория, дело на студио Matzalo. Гостите на галавечерята се любуваха на 5-степенното меню, което предлага странствуване по света: от Балканите до Скандинавието, от Черноморието до Съединени американски щати, дело на потвърдили се шеф-готвачи и техните помощници от кулинарна академия HRC. Всяко ядене се сервира в комбиниране с уместно вино, а десертът - с 12-годишно уиски.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР