В България се произвеждат все по-чисти пресни плодове и зеленчуци.

...
В България се произвеждат все по-чисти пресни плодове и зеленчуци.
Коментари Харесай

В България се произвеждат все по-чисти пресни плодове и зеленчуци, казват от "Кауфланд"

В България се създават все по-чисти пресни плодове и зеленчуци. Това сочат данните на " Кауфланд " от продуктите, които получава от стопаните, с които има контракт за регулярни доставки.

Пред публицисти те обясниха, че продукцията се тества всяка седмица от самостоятелна лаборатория освен за вкусовите и други качества, само че и за съществуването на над 7 хиляди пестициди и други сходни субстанции. Компанията харчи годишно за това над 500 хиляди лева

Отделно продуктите - 15 типа плодове и зеленчуци се продават под марката за локални артикули на веригата " Брей ", имат два типа интернационалните документи, за които аплайват преди всяка първа годишна продукция за годината. Това са Global GAP и GRASP.

В отговор на въпрос показаха, че производителите имат ангажимент да унищожат партида, която им е върната поради превишени правила на разнообразни субстанции. Данните все още обаче демонстрират, че продукцията е все по-чиста като търговецът е заложил паг на допустимите пестициди, който е една трета от равнищата, признати в Европейски Съюз.

Планът на веригата е да купи продукция от аграрни стопани за 77 млн. лева през тази година, което е растеж с 10% по отношение на 2022 година Сред продуктите са краставици, домати, гъби, боровинки, а тази година и български праскови и други общо 15 към този момент.

От 2021 година насам веригата изкупува цялата контрактувана продукция на стопаните, с които има договор. До момента договорите са 98 за общо 103 млн. лева за 65 типа плодове и зеленчуци общо.

По данни на " Нилсен " категорията на пресните плодове и зеленчуци е мотив за 37% от потребителите да отидат на пазара, а 71% си потеглят с такава покупка. Асортиментът, външният тип и общото положение на продуктите пък са трите най-важни неща, които потребителите гледат. Следват срокът на валидност, усетът и качеството.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР