Публикувах две книги, в които Владимир Путин е главно действащо

...
Публикувах две книги, в които Владимир Путин е главно действащо
Коментари Харесай

Стряскащо. Какво сравнение за Путин даде Евгени Дайнов

Публикувах две книги, в които Владимир Путин е основно настоящо лице – едната през 2008 година, другата през 2020 година Проучвах го обширно и към този момент месец се чудя за какво този деликатен и остроумен човек позволи толкоз голяма стратегическа неточност, като стартира войната в Украйна. Ако беше траял както преди, търпеливо и хитро, щеше да продължи да натрупа действителна власт и въздействие на геополитическата сцена.

Вместо това той заложи всичко на един стремителен порив и катастрофира зрелищно.Това написа политологът проф. Евгений Дайнов в разбор за euroactiv.bg.

Гледали ли сте по какъв начин змия гълтам жаба? Първоначално змията, откакто се е шмугнала зад жабата, я захапва и я задържа. Жабата се поклаща за малко и по-късно стопира. И нападателят, и жертвата лежат там като че са замръзнали от години. Жабата явно се пробва да се приспособи към тази нова обстановка.

След това, в границите на част от секундата, змията ненадейно се придвижва нагоре с още един сантиметър и по-късно следва още един интервал на цялостно безучастие. След още няколко сходни маневри, жабата най-сетне изчезва в устата на змията.

Това правеше Путин с нас – " Запада “, в продължение на две десетилетия.

Той се шмугна зад нас в края на 20-ти век, твърдейки ни в своята демократична и съвременна принадлежност, до момента в който взривяваше жилищни здания в Русия, с цел да упрекна чеченците за детонациите и да отприщи втората чеченска война.

Западът, по личните му думи, " се развълнува за малко и по-късно се успокои “. Тогава той се зае да задушава всяка съпротива и свободомислие вкъщи. Западът се " разбуди за малко “, само че беше оборен с изказванието, че Русия е някаква друга по-висша цивилизация, която не би трябвало да бъде съдена по западните стандарти за народна власт и права на индивида.

След като умъртви няколко публицисти, а стопанската система към този момент не беше в най-хубаво си положение, през 2008 година Путин организира светкавична война в Грузия, с цел да натрупа поддръжка вкъщи. Западът се развълнува за малко, пропускайки доста по-важна част от стратегическата картина – подготовката на Путин да проникне в Европа посредством това, което тогава той смяташе за " православния полумесец “.

Идеята беше да се подчинят православните и бъдещите членове на Европейски Съюз и НАТО, като най-после се озове на унгарската граница.

Всички вести от категория.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР