Психотерапевтът Вилияна Малева разказа в Социална мрежа за диалектическата поведенческа

...
Психотерапевтът Вилияна Малева разказа в Социална мрежа за диалектическата поведенческа
Коментари Харесай

Нова терапия бори стреса и тревожността


Психотерапевтът Вилияна Малева описа в „ Социална мрежа ” за диалектическата поведенческа терапия, основана от доктор Марша Линехан.

Терапията е най-ефективна при хора, които страдат от гранично личностно разстройство. При тях рискът от мисли за самоубийство или самонараняване е максимален.

-->

„ Но също по този начин може да бъде приспособена и за тревога, меланхолия, хранителни разстройства и приложимост на опиати ”, описа Малева.

В лечението се употребяват способи от научно основаната поведенческа логика на психиката от Запада и източни детайли - от будизъм, дзен.

Терапията оказва помощ да се развият умения в съответни сложни обстановки. „ Това са осъзнатост или по какъв начин да бъдем тук и в този момент, по какъв начин да понасяме напрежението. Как да контролираме страстите си по-дългосрочно и по какъв начин да сме ефикасни с други хора в връзката си ”, добави психотерапевтът.

Терапията разрешава, когато пациентът е в рецесия, да се обади по телефона на психотерапевта си за консултация. Разговорът може да продължи до 15 минути.

Източник: Нова телевизия

Снимка: pixabay.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР