Психосоматично тълкуванеАВТОР: ЕЛЕНИ СИДЕРА1-ва част – жлезите, отговорни за нашето

...
Психосоматично тълкуванеАВТОР: ЕЛЕНИ СИДЕРА1-ва част – жлезите, отговорни за нашето
Коментари Харесай

Тандемът Сватхистхана чакра – полова система

Психосоматично пояснение

АВТОР: ЕЛЕНИ СИДЕРА

1-ва част – жлезите, виновни за нашето възпроизводство

Преди повече от 2000 години, Аристотел е считал, че полът на децата се дефинира от температурата на семенната течност на мъжа. Дълги години по-късно изказване, медицината открива, че се дефинира от комплицирано (и към момента не изцяло разбрано) взаимоотношение на гени и хормони. Гонади е името, описващо половите жлези, виновни за значима функционалност в репродуктивния развой при хора и животни. Те създават кафези, на собствен ред наречени гамети, т.е. кафези, участващи в процеса на оплождане. Гонадите се срещат при всички хора, (с дребни изключения) и скотски типове в еднакъв характерен брой – по двойки.

Възпроизвеждането е развой, нужен за репродуктивният триумф и зависи от вярната интензивност на доста невропептиди и взаимодействащи хормонални системи, които контролират функционалностите на половите жлези и половото държание. Хипоталамо-хипофизната ос е контролата по вярното секретиране на стероидни хормони от яйчниците и тестисите. Основните, които управляват развиването и поддържането на мъжкия и женския фенотип, са надлежно андрогените,  естрогените и прогестагените. Регулират се от гонадотропин освобождаващия хормон (GnRH) от хипоталамуса и гонадотропините, лутеинизиращия хормон (LH) и фоликулостимулиращия хормон (FSH) от предната хипофизна жлеза.

Много са написаните книги за половата сила, която е в основата на държанието при хората. Тя е първичната, тази която поражда от нашите стремежи, биологични стратегии и нагон. Зигмунд Фройд, създателят на психоанализата, я назовава либидо и има вяра, че играе решаваща роля в човешкото развиване и държание. Тази сила не е обвързвана единствено със полов контакт,  обгръща по-широк набор от страсти, усеща и креативен сили, които са неразривно свързани с нашето чувство за себе си и цел.

По-задълбочено вглеждане разкрива, че това не е просто някакъв инстинкт за оцеляване за размножаване на типа, в действителност е нашата витална мощ и сила за основаване на живот. Вибрация на високо равнище, която ражда, също по този начин и поддържа живота. Нейната полза не е лимитирана и доста ще сгрешим в случай че желаеме да я поберем в рамки. За да разберем капацитета ѝ, е належащо да разтеглим концепцията оттатък връзката и единствено със секса. Енергиен заряд с доста мощ и с вложение на вярното желание, може да бъде ориентирана към всяка цел, пристрастеност или посока. Повечето хора които се интересуват от духовни практики имат вяра, че половата сила е сходна на креативната. Може да бъде употребена и трансформирана, с цел да ни помогне в други области на живота, в сферите на изкуството, визионерство, сочещо посоката в дълготрайни планове, извънредно сполучливо в спорта и доста други. Точно както сексът може физически да донесе нов живот, канализирането на тази сила може да донесе нов живот в нравствен и енергиен смисъл.

Тази промяна се назовава - полова трансмутация и без да подозирате ще ви даде начална скорост за идващото ви житейско предизвикателство. Трансмутация е ориентиране на половата сила, която се построява във вас към нещо друго. Точно тук се задейства Сватхисхтана чакра - Svadhisthana chakra, или Сакрална чакра.

2-ра част – силата на Сакралната чакра

Стихията, с която се показва в нашите телата, са течностите, отъждествява със свежия, избистрен оранжев цвят. Когато силата и е уравновесена, ни инжектира с креативност, ускорява интуицията и подарява полово наслаждение. Разположена малко под пъпа в слабините, Swadisthana кореспондира непосредствено с репродуктивните органи, тестиси и яйчници, лимфен поток, пикочен мехур. Отговорност носи за най-важният развой при дамите, а точно околоплодните води по време на бременност. Във висшето си проявяване, Swadisthana развива  почитание към моралните полезности, построяването и зачитането им. Движенията, когато танцуваме (особено мудни, пламенни, чувствени танци), или седим, слушайки музика и си представяме по какъв начин танцуваме, през Саркрална чакра подтикват и разсънват половата сила. Ефекта на физическо равнище се усеща радостно и има заразна мощ. Метафорично казано, чашата на удоволствието би трябвало да се изпива докрай, с цел да я предпазим от блокиране, като проявленията са - хронична болежка в долната част на гърба, артрит, генитални или полови проблеми, уязвимост или болежка в бедрата и ставите, ниска сила, предменструален синдром и други.

Грижете се с обич за вашата светеща в портокалов цвят сила. Наслаждавайте се на тези чувства с дисциплинираност и почитание, поддържайте страстите и взаимоотношенията в баланс.

Разровете надълбоко вътре в себе си, хванете заспалата си пристрастеност за ръка и я изведете на сцената. Оставете се в ръцете ѝ, дано тя да ви води към живота, позволете ѝ да ви подари с наслада и задоволство в работата, заниманията и взаимоотношенията ви.

Не се пазете и не се щадете когато сте в сантиментални, платонични или полови връзки, раздавайте от себе си и пийте от тази вълшебна сила!

Пожелавам ви благополучие и помнете, че самите вие сте божествено образован дизайн, който заслужава да опита всичко сервирано на  шведската маса на живота!  ...от вас зависи…


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР