Психолог разсея най-популярния мит за антидепресантите. Напоследък хората започнаха да

...
Психолог разсея най-популярния мит за антидепресантите. Напоследък хората започнаха да
Коментари Харесай

Психолог разсея най-популярния мит за антидепресантите

Психолог разсея най-популярния мит за антидепресантите. Напоследък хората започнаха да се обръщат по-често към психотерапевти и психолози поради своето морално и психическо положение. И от време на време лекарите оферират на пациентите антидепресанти, което плаши хората и провокира избрани опасения.

Трябва ли в действителност да се страхувате от антидепресанти или има пристрастяване към тях, споделя RBC-Украйна (проект Styler) с позоваване на коментара на Олег Чабан, академик в региона на психиатрията, здравната логика на психиката и психотерапията, за програмата “ Говори Суханов “.

Възниква ли пристрастяване към антидепресанти?

Както изяснява Олег Чабан, актуалните антидепресанти не могат да причинят пристрастяване, тъй че е невероятно да се „ пристрастите “ към тях. Категорично е невероятно да ги приемате безотговорно, би трябвало да бъде предписано от доктор.

Психолог разсея най-популярния мит за антидепресантите 11.06.24 04:00 Защо черешите са наложителни за възрастните хора? 11.06.24 03:00 Как да предпазим зъбите от увреждане на емайла 11.06.24 02:00 Пет подправки с детокс резултат 11.06.24 01:00 Тези 5 съвета могат да навредят на психологичното ви здраве 11.06.24 00:30

Масовото изписване на антидепресанти или пиенето им без лекарско наставление е неприятна концепция.

Как да изберем лекарство за пациент

„ Аз съм срещу пръскането на популацията с антидепресанти от аероплан или хеликоптер. Не. По-добре е да се мине без медикаменти и да се направи всичко, с цел да се избегнат опиатите. Но има обстановки, когато медикаментите не могат да се откажат. И ето къде тъкмо: Необходима е професионална помощ единствено доктор – психиатър може да сложи диагноза и да предпише медикаменти, “ отбелязва специалистът.

Той добави, че има доста медикаменти и единствено доктор може да избере вярното за избран синдром, а всеки човек има своя лична генетика и всичко останало, което обработва тези медикаменти.

„ Всички други експерти могат да диагностицират „ синдром “, даже фамилният доктор може да диагностицира прочувствен проблем и да предложи уместно проучване. Семейният доктор може да предпише и медикаментозно лекуване, да вземем за пример, в случай че ви диагностицира „ тревожно-депресивен синдром “ “, изяснява Олег Чабан.

Той акцентира, че в никакъв случай не би трябвало да си предписвате антидепресанти. Но в случай че лекарят ви предложи да вземете курс от антидепресанти, не би трябвало да се паникьосвате и да се страхувате да не станете пристрастени към хапчетата.

 

Източник: РБК Украйна /Превод: SafeNews

 

Още вести четете в: Живот, Здраве За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР