Психиатър остана инвалид след игра с домашния си любимец. Сладкият

...
Психиатър остана инвалид след игра с домашния си любимец. Сладкият
Коментари Харесай

Сладък кокер одра стопанина си и го превърна в инвалид за цял живот

Психиатър остана неработоспособен след игра с домашния си любим. Сладкият кокер шпаньол леко одрал ръката на 50-годишния доктор Джако Нел и провокирал сепсис, който едвам не лишил живота му, написа „ Дейли мейл ”.

Мъжът решил, че драскотината не е рискова и я пренебрегнал. „ Играехме си и той леко ме ухапа по ръката. Измих се и забравих за случилото се”, споделя доктор Нел.



Две седмици по-късно обаче при лекаря се появили признаци, наподобяващи грип: втрисало го, а по-късно започвал да се поти. Той се прибрал у дома и решил да се наспи добре. На сутринта обаче положението му се влошило и не могъл да стане от леглото. Пристигналите на място незабавни медици забелязали по кожата му съмнително леке и го хоспитализирали. „ Не можех да се изправя, ръцете ми не работеха както би трябвало, говорех доста трудно”, споделя още психиатърът.



Лекарите взели решение да го слагат в медикаментозна кома, с цел да може организмът му да има сили да се бори с заболяването. Така съумели да спасят живота, само че не и здравето на доктор Нел. В реанимацията 50-годишният мъж развил гангрена.



„ Лежах в болничното заведение и гледах черните си гангренясали крайници и пръсти. Гледах надолу, знаейки, че ще изгубя всичко това”, прибавя той.

Лекарите обяснили на пациента, че сепсисът му е бил провокиран от бактерии в слюнката на четириногия му другар. С голяма тъга мъжът взел решение да приспи кучето, което ненадейно се оказало евентуална заплаха за близките.

" Това е доста тъжно, само че ние се притеснявахме, че кучето може да болести и други хора. Ами в случай че беше заразил малко дете? Това би било ужасно”, споделя Джако Нел.

Четири месеца по-късно лекарите ампутирали краката, пръстите на дясната ръка, част от носа и устните на 50-годишния мъж. Сега той се учи да живее новия си живот. Нел към този момент се е примирил с протезите, само че към момента е може да свикне с новото си лице.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР