Псевдолаборатории издават протоколи за регистрация на ППС от хоум офис

...
Псевдолаборатории издават протоколи за регистрация на ППС от хоум офис
Коментари Харесай

Инженери алармират за схеми за регистрация на ППС на 5-тия етаж

Псевдолаборатории издават протоколи за регистрация на ППС от хоум офис без да са ревизирали техническата им редовност. Това обявиха на брифинг в БТА инж. Евгени Мицов и инж. Ангел Бацоев, надлежно шеф на " Технотест " АД и началник на лабораторията за изпитване на ППС в същата техническа работа.

В България има две упълномощени лаборатории с необятен обхват- " Технотест " АД и " Тиат " АД, като позволение за тях се издава от Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " (ИААА), вкарват инженерите.

Появяват се нови 3 непознати кандидат-фирми, които са с немска акредитация, което значи, че могат да правят обслужвания единствено в Германия , настояват инженерите. Тези механически служби имат представителства в България и са със седалищни адреси на 3-тия, 5-тия етаж в кооперации в София, в случай че пренебрегнем обстоятелството, че акредитацията е в Германия, то тогава по какъв начин съгласно вас едно ППС може да се качи до третия етаж, с цел да бъде тествано, пита инж. Ангел Бацоев.

След инспекция на адресите на компаниите, инженерите откриват, че там никой не работи, а при позвъняване по телефона им се споделя, че са хоум офис поради коронавирус ситуацията. Тоест протоколи се издават на парче, без инспекция на ППС, а ИА " Автомобилна администрация " разрешава това , уверени са инж. Мицов и сътрудника му.

От " Технотест " АД има над 100 върнати автомобила, заради неприятното им положение, което не разрешава тяхната регистрация, само че немските компании са го създали, показват инженерите като прецизират, че всяко ППС, записано от тези механически служби, би трябвало да се транспортира до Германия, изпитва се за скромната сума от 300 лв. и да се връща в България.

Според тях тези схеми са доста рискови за елементарния човек и не схващат за какво при многократните запитвания отправени от " Технотест " АД и " Тиат " АД към ИААА, отговор не е получен. Пращали сме и до вътрешното министерство, от където единственото което получихме бе, че нерегистрираните ППС от тях, са регистрирани от друга техническа работа, настояват инженерите.

Интересното е, че схемата върви единствено при постоянен кабинет, очевидно някой им разрешава да работят, различен ги стопира, а от време на време пишат протоколи със задна дата, декларират инж. Евгени Мицов и инж. Ангел Бацоев. Дали това е корупция или неразбирателство, жителите да кажат, упорстват инженерите.

" С подписа на изпълнителния шеф на ИА " Автомобилна администрация " Бойко Рановски всичко се разрешава. Под него има още един дълготраен кадър на ИААА, който дава отговор за известието за техническите служби, споделя се Ивайло Славейков, на който му е пределно ясно защо иде тирада. Той написа заповеди, господин Бойко Раковски ги разписва и схемата продължава да си върви ", съобщи инж. Евгени Мицов.

Стотици или хиляди ППС са минали регистрация без да би трябвало и по този начин в България няма нито един нерегистриран автомобил, съгласно инж. Мицов.

Няма надзор на пусканите коли в придвижване, а той би трябвало да се реализира от техническа работа.

Евгени Мицов даде образец и за различен вид скица, в която след, Народното събрание взе решение, което се състои в това, че във всеки остарял рейс би трябвало да се сложат колани. Поради това направихме стенд за изпитване на колани, направи се и методиката, само че оттогава до момента няма нито един изпитан рейс, твърди той.

Инженерите от " Технотест " АД и " Тиат " АД излизат с молбата бъдат чути, надяват се посредством медиите, като четвърта власт, да доближат до институциите и да се спрат корупционните схеми.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР