Прясно изцедените зеленчукови сокове са полезни за здравето и се

...
Прясно изцедените зеленчукови сокове са полезни за здравето и се
Коментари Харесай

Защо да пием сок от краставици?

Прясно изцедените зеленчукови сокове са потребни за здравето и се предлагат от диетолозите. Сред най-популярните зеленчуци е краставицата и сокът от нея също попада измежду най-препоръчваните и употребяваните зеленчукови сокове.

Трябва да се регистрира като позитивен фактът, че сокът от краставица повтаря изцяло химическия състав на зеленчука, а той е известно, че се състои 95 % от вода. Останалите 5 % са отредени са доста на брой потребни субстанции.

Те са разпределени сред органичните киселини, питателните нишки, витамините А, В1, В2, В5, В6, В9, В12, С, РР, Н, D, К, бета каротин, микронутриентите калций, калий, силиций, натрий, сяра, хлор, фосфор и микроелементите бор, йод, желязо, цинк, флуор, кобалт, хром, манган, никел, селен, молибден. Съдържа в дребни количества смилаеми въглехидрати, аминокиселини, наситени и ненаситени мастни киселини. Калориите в краставицата са напълно малко.

Благодарение на този неповторим химичен състав, краставицата има многостранно потребно влияние върху организма, надлежно и сокът от нея. Какво може да получи тялото от прясно изцеденият сок от краставица?

Той се грижи за вярното действие на сърцето, за здравето на нервната система и стомашно-чревния тракт. Важна е и ролята му за зъбите, костите и метаболизма, както и за стабилната имунна система. Има общ укрепителен резултат върху здравината на кръвоносните съдове, в битката с инфекциите и токсините. Създава се добър воден баланс в организма, като в същото време го прочиства от нездравословните субстанции.

Сокът от краставица се употребява главно като диуретик и е съвършен избор за тези, които организират диети за намаляване. При болестни положения оказва помощ да се понижи температурата и стабилизира кръвното налягане.

 изгоди от сока от краставици

Ретинолът в него пречи за образуването на ракови кафези, забавя процеса на стареене, тъй че е добра предварителна защита против заболявания и възрастови промени в тялото.

Трябва обаче да се има поради, че този сок покачва киселинността в стомаха и при гастрити, язви или проблеми с чревния тракт може да обостри положенията.

Алергична реакция против сок от краставица се демонстрира като сърбеж, обрив по кожата и пилинг по нея.

Сок от краставица елементарно може да се подготви в домашни условия благодарение на сокоизтисквачка. Не бива зеленчукът да се бели преди да се изцеди, тъй като в кората са доста от витамините и другите потребни субстанции. Достатъчно е да се измие добре подбраният здрав зарзават.

Ако обичате доста зеленчука, вижте и някои хрумвания за:

- салати с краставици

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР