Првата стачка в 32-годишната история на Райънер (Ryanair) започва в

...
Првата стачка в 32-годишната история на Райънер (Ryanair) започва в
Коментари Харесай

Днес започва първата стачка в историята на "Райънер"

Првата стачка в 32-годишната история на " Райънер " (Ryanair) стартира в петък в Италия, където за 4 часа стопират работа водачи и наземен личен състав. Нискоразходната самолетна компания има полети от България до Милано, Пиза, Рим и Венеция.

Проблемът за управлението и клиентите се разраства с 24 часова стачка на някои нейни водачи в Ирландия и Португалия на 20 декември, сряда.

 

Колегите им в Германия и Испания обмислят дали да се причислят. Подробности за това кои полети ще бъдат наранени в седмицата тъкмо преди Коледа ще бъдат оповестени в понеделник, 18 декември.
Протестът е поради настоявания да се промени цялата система на контракти и групово договаряне, която съгласно водачите дава прекалено много власт на управлението. Пилотите настояват, че европейската компания с най-вече превозени пасажери изпитва дефицит на екипажи. През есента Ryanair анулира 20 000 полета поради това, че няма аварийни екипи, само че в този момент отхвърля изказванията на водачите.

Регистрираната в Ирландия самолетна компания и не признава профсъюзи в активността си и залага на лична система за групово договаряне, осъществявано съгласно ирландското законодателство.

Ръководството предизвести стачкуващите, че може да не получат покачвания и че самолетите може да бъдат преместени към бази с по-ниски разноски.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР