Проверки за непочистени площи пред търговски обекти показаха неизпълнение на

...
Проверки за непочистени площи пред търговски обекти показаха неизпълнение на
Коментари Харесай

27 глоби в София заради непочистен сняг и лед пред офиси и магазини

Проверки за непочистени площи пред търговски обекти демонстрираха несъблюдение на задължението за разчистване на сняг и лед, оповестяват от Столичния инспекторат. Наложени са 27 санкции.

За 24 януари в регионите " Изгрев ", " Триадица ", " Подуяне ", " Студентски, " Слатина ", " Панчарево, " Нови Искър ", " Витоша ", " Красно село ", " Лозенец " е установено, че пред магазини и офиси, не е основана организация за разчистване на тротоарите, площите към постройките от сняг и лед. В регион " Изгрев " с изключение на санкции с фиш се е стигнало до сформиране на акт на обект на ул. " Никола Габровски ".

Проверяващите екипи на Столичен инспекторат откриха непочистени прилежащи пространства към 14 спирки на градския превоз в разнообразни региони на града. За несъблюдение на тази активност са наложени наказания в размер на 28 000 лева на компаниите, ангажирани с почистването в " Лозенец ", " Витоша " и " Студентски ".
От Инспектората напомнят, че почистването е обвързване на всички притежатели, ползватели, лица, които в действителност владеят или държат недвижими парцели или елементи от тях. Те са длъжни да почистват тротоарите пред и към постройките на парцелите от сняг и лед, според Наредбата за ръководство на отпадъците и поддържане и запазване на чистотата на територията на Столична община.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР