Проверки в завода за боеприпаси "Емко" продължават. Това става ясно

...
Проверки в завода за боеприпаси "Емко" продължават. Това става ясно
Коментари Харесай

Продължават проверките в Емко

Проверки в завода за муниции "Емко " не престават. Това излиза наяве от известие на Междуведомствения съвет по отбранителна промишленост и сигурност на доставките, който на днешното си съвещание прегледа събитията към спрения лиценз за импорт и експорт на компанията.

Преди началото на съвещанието е получено писмо от Главна дирекция "Национална полиция " по отношение на проблема. В писмото е посочено, че поради публичния интерес, структурите към дирекцията правят инспекция за констатиране на това дали са отстранени нередностите за предпазване на муниции. Проверяващите органи са се заели до 25 септември да приключат инспекциите. Както и да уведомят Междуведомствения съвет по отбранителна промишленост и сигурност на доставките за резултатите, който пък ще свика ново изключително съвещание, на което да вземе решение.

Преди дни на ексклузивен брифинг икономическият министър Емил Караниколов, който дружно с вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов, е съпредседател на Междуведомствения съвет, разгласи, че в случай че управлението на "Емко " се погрижи за отстраняването на проблемите, лицензът ще бъде върнат неотложно.

Преди два месеца полицията, работа Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) и "Пожарна сигурност " направиха инспекция в завода и откриха редица нарушавания, свързани с сигурността при съхранението на муниции. Съответно способените органи уведомиха Междуведомствения съвет, който на собствен ред лиши лиценза за импорт и експорт на "Емко " за шест месеца или до отстраняването на нарушаванията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР