Проведохме конструктивни разговори, направихме предложения за подпомагане на земеделците на

...
Проведохме конструктивни разговори, направихме предложения за подпомагане на земеделците на
Коментари Харесай

Премиерът след среща със земеделци: Ще бъдат подпомогнати само стопанства, които докажат загуба

Проведохме градивни диалози, направихме оферти за подкрепяне на земеделците въз основата на обезпечен бюджет, който се основава на преструктуриране на разноски, в границите на наличните средства. Разделени са браншовете - зърнопроизводство и мляко, месо, плодове, зеленчуци, мед, маслодайна роза, лозя. И в двата са препоръчани разнообразни подходи. Това заяви министър председателят акад. Николай Денков след срещата си със земеделци в Министерски съвет.

По думите му във връзка с зърнопроизводителите ще бъдат подкрепени единствено стопанства, които могат да потвърдят, че имат загуба за 2023 година " Това ще стане посредством подаване на заявления в Национална агенция за приходите до края на февруари. Предложена е скица за подкрепяне на губещите. По отношение на другия бранш посредством преструктуриране на разноски са обезпечени 150 млн. лв., които ще бъдат разпределени по формули, които са рационални. Срокът на тези средства е до 30 юни . Отделно стана дума за това, че има налични пари в Държавна фирма " Земеделие ", с които да се вземат заеми, където незабавно са нужни оборотни средства ", разяснява той.

Земеделците от своя страна разясниха, че довечера предложенията ще бъдат разисквани и на следващия ден ще дават отговор дали ги одобряват.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР