Провал. Така не се прави политика, коментира още Нинова. "Г-н

...
Провал. Така не се прави политика, коментира още Нинова. "Г-н
Коментари Харесай

Нинова: Ключови личности провалиха заседанието на КСНС

Провал. Така не се прави политика, разяснява още Нинова.

"Г-н Борисов пристигна с час и половина забавяне. Ключови министри ги нямаше като госпожа Екатерина Захариева, която дава отговор за промяната. Ключови фигури и членове на Консултативния съвет си потеглиха авансово като господин Горанов, господин Цветанов, заради което кворумът се провали и съвещанието не можа да свърши с решение. Т.е. тези, които не желаят да се борят с корупцията, постъпват по този метод - бягат от отговорността за взимане на решение ", съобщи Корнелия Нинова.

Нинова изясни, че в законопроекта на Министерски съвет план към момента написа, че Народното събрание би трябвало да избира шефа на единния антикорупционен орган.
"В нашия - че президентът би трябвало да назначава шефа, а заместниците му да се избират от Народното събрание с нормално болшинство ", изясни водачът на Българска социалистическа партия, представена от "Фокус ".

Поредното двуличие е, че от ГЕРБ няма да влизат в борба с президента – играта на положително и неприятно ченге докара до неуспех, уточни още Корнелия Нинова.
Тя съобщи, че министър председателят и водач на ГЕРБ Бойко Борисов през днешния ден разпорежда на партията си да не загатват президента, а на следващия ден от парламентарната естрада се леят тежки обиди към президентската институция.

„ Мисля, че това е игра на положителното и неприятното ченге, която докара до това, което виждате през днешния ден -провал. Така не се прави политиката. Или всички ще осъзнаем, че би трябвало безкомпромисна битка с корупцията и да приемем законодателство, или е реплика. В първия случай политиците към момента имаме финален късмет да узреем за това и да го свършим. В другия случай думата ще има народът и тази дума ще бъде против политиците “, съобщи водачът на Българска социалистическа партия.

Нинова разясни, че по време на полемиката в КСНС за антикорупционното законодателство са останали на разнообразни отзиви по две тематики.

Първата - дали органът би трябвало да има проверяващи функционалности или единствено би трябвало да ревизира заявления и да прави административни процедури и санкции.

„ Тук нямаше отстъпления от двете страни. Ние считаме, че без следствие, обвинителен акт и присъда, няма никакъв смисъл да приказваме за битка с корупцията. Те считат, че би трябвало да се лимитират до инспекция на заявления, предварителна защита, събиране на информация и административни санкции.

Втората незавършена тематика е кой да назначава органа.

Дали да има разделяне на управляващите, или единствено болшинството в Народното събрание, което в действителност е отново изпълнителната власт, т.е. този който най-вече генерира корупция да си назначи хората, които ще го ревизират. Няма по какъв начин да се съгласим на такова нещо. Това ще е реплика “, уточни Нинова.

По думите й след една-две години народът отново ще пита: „ Какво направихте? Нищо. Значи всички сте едни и същи “.

„ Не желая Българска социалистическа партия да получава този епитет, че сме едни и същи с другите “, акцентира Корнелия Нинова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР